IZJASNIO SE O DOGAĐAJU

MUP: Mijatović tvrdi da nije napao novinara i da ne čuva Bećirovića

Iz MUP-a navode da je njihov službenik dostavio, na zahtjev ministra, pismeno izjašnjenje o tom događaju.
13064 pregleda 23 komentar(a)
Mijatović (prvi) u društvu sa Bećirovićem, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Mijatović (prvi) u društvu sa Bećirovićem, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 06.12.2019. 17:24h

Službenik Direktorata za vanredne situacije Mladen Mijatović negirao je da je napao novinara Dana Vladimira Otaševića, ali i da radi kao privatno obezbjeđenje biznismena Zorana Bećirovića, saopšteno je "Vijestima" iz MUP-a.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika, preduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja da li je službenik Ministarstva M.M. svojim postupanjem izvršio povredu službene dužnosti.", saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da je njihov službenik dostavio, na zahtjev ministra, pismeno izjašnjenje o tom događaju. 

"Službenik je u Izjašnjenju opovrgao tvrdnje da van radnog vremena obavlja poslove obezbjeđenja, kao itvrdnje da je napao lice O.V. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da službenik M.M. nije tražio, niti dobio odobrenje ministra unutrašnjih poslova za dodatni rad, shodno članovima 79 Zakona o državnim službenicima i namještenicima ("Sl.list CG", br. 02/18, 34/19) i 58 Zakona o radu ("Sl.list CG",br.49/08, 26/09, 88/09, 26/10, 59/11, 66/12, 31/14, 53/14 i 4/18)."", navode iz MUP-a.

Otašević tvrdi da ga je Mijatović udario, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića kako kupuju mobilni telefon.

"Dan" je pisao da je viši državni tužilac sve to mirno posmatrao, ćuteći i ne reagujući.

Preporučujemo za Vas