Pokušaj ubistva zbog prodaje čizama

Lutovcu se istovremeno sudi zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda Alsadu (20)
12380 pregleda 3 komentar(a)
Braća Muratović izlaze iz suda (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Braća Muratović izlaze iz suda (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.02.2020. 10:25h

Beranac Veljko Lutovac ispričao je da je vidio nož kod Alsada Muratovića, ali da mu dvije ubodne rane nanio njegov brat Adnan Muratović (24), 15. aprila 2019. godine u beranskom Domu zdravlja.

To je kazao juče u bjelopoljskom Višem sudu u nastavku suđenja braći Muratović, koji su okrivljeni da su pokušali da ga ubiju.

Lutovcu se istovremeno sudi zbog nanošenja lakših tjelesnih povreda Alsadu (20).

On je negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, ističući da nije tačno da je bilo koga vrijeđao ispred Doma zdravlja, kako su to tvrdili Muratovići.

Lutovac je, objašnjavajući razlike u iskazu u istrazi pred osnovni tužiocem u Beranama, kada je kazao da je vidio da je nož izvadio Adnan, rekao da on “priča onako kako jeste” i da je tačno ono što je rekao u sudu.

On je juče ispričao da je Alsada udario nogom, prije nego što je ovaj izvadio palicu, ali da Adnana nije udario.

Objasnio je da su se ranije družili, posjećivali, a da je problem nastao kada je Adnan za pet eura prodao čizme koje mu je posudio da nosi.

Pošto je, kako tvrdi, zbog toga bio ogorčen, tražio je nadoknadu od 50 eura. Priznao je da mu je njihov otac Muzafer dao 20, a Adnan 10 eura.

Vještakinja sudske medicine Ivana Čurović, izjasnila se da je Lutovac zadobio dvije ubodno-rezne rane, na lijevoj podlaktici i ramenu i da se, vjerovatno, radi o “plićim ranama”, dok je za Adnanove povrede rekla da je riječ o najmanje trokratnom dejstvu udaraca, ali da su iste mogle nastati i usljed pada.

Na video-snimku koji je ranije prezentovan u sudnici, vidi se kako Adnan nožem ubada Lutovca, dok ga je drvenom palicom udarao Alsad.

Braća Muratovići takođe su negirala da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Adnan je kazao da je potegao britvu kako bi otjerao Lutovca koji je krenuo na Alsada.

U optužnici piše da su Muratovići, u holu beranskog Doma zdravlja “Dr Nikola Labović”, pokušali da liše života Lutovca.

Lutovcu je stavljeno na teret da je više puta motkom udario Admira.

Bonus video: