ODT Podgorica: Formiran predmet zbog navoda o spisku oboljelih od koronavirusa

"Ukoliko utvrđene činjenice pokažu da je u navedenom slučaju učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici će preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na učinioce eventualnog krivicčnog djela"
4800 pregleda 3 komentar(a)
Osnovno državno tužilaštvo Podgorica, Foto: Filip Roganović
Osnovno državno tužilaštvo Podgorica, Foto: Filip Roganović

U Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici formiran je predmet povodom navoda da je na društvenim mrežama objavljen spisak na kom se nalazi preko 60 imena lica koja su, navodno, zaražena koronavirusom COVID-19, kao i njihovi lični podaci.

Spisak na kome se navodno nalaze zaraženi koronavirusom u Podgorici se širi društvenim mrežama. Na spisku je preko 60 imena, a među podacima koji su na dokumentu su i matični brojevi i godina rođenja.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici dao je nalog službenicima Uprave policije-Centar bezbjednosti Podgorica da preduzmu konkretne mjere i radnje, kako bi se utvrdilo eventualno postojanje krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

"Ukoliko utvrđene činjenice pokažu da je u navedenom slučaju učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici će preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na učinioce eventualnog krivicčnog djela", navodi se u saopštenju.

Bonus video: