Bojanić: Očekujemo još detalja kada su u pitanju motivi navodnog nalogodavca paljenja službenih vozila "Vijesti"

"Uz punu podršku istražnim organima da nastave na istrazi ovih i drugih napada na naše ljude i imovinu, molimo ih da ne žure sa zaključcima i da ne smatraju bilo koji od tih slučajeva razriješenim dok se ubjedljivim dokazima ne pokažu stvarni motivi i stvarni nalogodavci tih napada"
22866 pregleda 7 komentar(a)
Marijana Bojanić, Foto: TV Vijesti
Marijana Bojanić, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 08.04.2020. 19:13h

Raduje nas pronalaženje osoba koje su naložile i izvršile gnusni napad na imovinu Vijesti. Činjenica da su izvršioci u to vrijeme maloljetna lica - potvrđuje naše višegodišnje tvrdnje da cilj istrage treba da bude prije svega dolaženje do nalogodavaca kao i njihovi motivi, kazala je izvršna direktorica TV Vijesti i Daily press-a Marijana Bojanić.

Policija je saopštila da je rasvijetlila slučajeve paljenja vozila Vijesti i uhapsila dvije osobe.

Nezvanično "Vijestima" iz više izvora saopšteno da je Radoslav Gile Stanišić nalogodavac paljenja službenih vozila.

"Očekujemo još detalja kada su u pitanju motivi navodnog nalogodavca. Mi smo i tada tvrdili i sada ponavljamo da jedini motiv za napade na našu imovinu i zaposlene može da bude povezan sa našim profesionalnim i nezavisnim radom a da su svi ti napadi bili rezultat odmazde pojedinih centara moći. Podsjećamo da je naš nezavisni dnevnik u periodu od desetak godina preživio desetine napada i da gotovo nijedan od njih nije rasvijetljen, posebno kada govorimo o nalogodavcima. Počev od napada na Željka Ivanovica i Mladena Stojovića, preko Tufika Softića, bombe ispod prozora tadašnjeg glavnog urednika Mihajla Jovovića, do ranjavanja novinarke Olivere Lakić, od kojih je posljednji bio pokušaj ubistva", rekla je Bojanić.

Sigurni smo, kako je dodala, da sve te napade pa i ova paljenja nije mogao da naloži niti jedan pojedinac i kriminalac kako god se zvao.

"A da nije prethodno imao signal ako ne direktni nalog iz nekog centra moći da organizuje i realizuje takav zločin. Zato uz punu podršku istražnim organima da nastave na istrazi ovih i drugih napada na naše ljude i imovinu, molimo ih da ne žure sa zaključcima i da ne smatraju bilo koji od tih slučajeva razriješenim dok se ubjedljivim dokazima ne pokažu stvarni motivi i stvarni nalogodavci tih napada", zaključila je Bojanić.

Bonus video: