Policija: U naselju Seljanovo korišćena pirotehnička sredstva

"Policija je pribavila je i video zapis ovog događaja na kojem se vidi da se radi o upotrebi eksplozivnih materija ispaljivanjem pirotehničkog sredstva vatrometa", navodi se u saopštenju
1969 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv K.A. (34) iz Tivta zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u naselju Seljanovo.

Kako podsjećaju, policiji nije podnijeta prijava već da su operativnim radom došli do informacija da je u naselju Seljanovo narušavan javni red i mir pucnjavom i bukom.

"O postojećim saznanjima do kojih je policija došla konsultovan je i upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je shodno zakonskim ovlašćenjima policiji dao smjernice i uputstva u cilju potpunog rasvjetljavanja konkretnog slučaja, jer se na osnovu početnih policijskih saznanja tužilac nije mogao izjasniti da li se radi o krivičnom djelu ili nekoj drugoj nezakonitosti", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da je pribavljen i video zapis događaja na kojem se, kako je saopšteno, vidi da se radi o upotrebi eksplozivnih materija ispaljivanjem pirotehničkog sredstva vatrometa.

"Danas su službenici policije u službene prostorije priveli K.A. za kojeg je utvrđeno da je sa terase svog stana upotrijebio pirotehničko sredstvo – vatromet koji je ispalio povodom porodične proslave. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru ovo lice je procesuirano Sudu za prekršaje. On je na javnom mjestu upotrijebio eksplozivne materije i time narušio javni red i mir i bezbjednost građana".

Iz policije napominju da su Zakonom o eksplozivnim materijama utvrđene vrste i definicije eksplozivnih materija, kao i da članom zakona definisana pirotehnička sredstva za vatromete i zabrana njihove upotrebe od 16. januara do 19. decembra tokom godine.

Bonus video: