Soraji Vučelić i Podgoričanki će se suditi zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

"Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je optužni predlog protiv S.M. i M.M. kojim se predlaže da se pred Osnovnim sudom u Žabljaku održi glavni pretres i da se okrivljene S.M. i M.M. oglase krivim za navedeno krivično djelo"
4479 pregleda 2 komentar(a)
Soraja Vučelić, Foto: Zoran Đurić
Soraja Vučelić, Foto: Zoran Đurić

Tridesetčetvorogodišnjoj Baranki Sari Masoni (Soraja Vučelić) i godinu mlađoj Podgoričanki M.M. sudiće se u Osnovnom sudu u Žabljaku, zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

To je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, koje je stavilo van snage odluku o primjeni instituta odlaganja krivičnog gonjenja u slučaju Baranke i Podgoričanke.

"Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je optužni predlog protiv S.M. i M.M. kojim se predlaže da se pred Osnovnim sudom u Žabljaku održi glavni pretres i da se okrivljene S.M. i M.M. oglase krivim za navedeno krivično djelo", saopštila je portaprolka plejvaljskog tužilaštva, tužiteljka Nataša Bajčeta.

Tužilaštvo je prvobitno odlučilo da Masoni i godinu mlađu M.M. kazni sa po 500 eura, nakon što su 3. maja uhapšene na Žabljaku.

Policija je saopštila da su uhvaćene u kršenju dvije privremene mjere - nijesu posjedovale potvrde o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja, a prekršile su i zabranu okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Bonus video: