Policija: Knežević nije podnosio prijavu, ispitujemo navode samoinicijativno

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu po čijem nalogu se preduzimaju mjere na utvrđivanju činjenica ali i provjeri navoda iznijetih putem medija, dodaju iz policije
5108 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 19.05.2020. 17:47h

Povodom navoda poslanika Demokratskog frona M.K. iznijetih u medijima, Upravi policije nije podnijeta zvanična prijava u odnosu na iznijete navode, saopšteno je iz Uprave policije.

Poslanik DF-a Milan Knežević danas je u parlamentu rekao da je dobio prijetnju da se priprema atentat na njega. "Već pet dana niko od nadležnih institucija me nije pozvao na informativni razgovor da sasluša moja saznanja...", rekao je Knežević u Skupštini.

"Pisana prijava u skladu sa zakonskim procedurama nije podnijeta nadležnom centru bezbjednosti. Bez obzira na to što prijava nije podnijeta na Zapisnik kod ovlašćenog službenog lica, te nije svojeručno potpisana od strane oštećenog lica, policija na osnovu saznanja iz medija samoinicijativno preduzima aktivnost iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu po čijem nalogu se preduzimaju mjere na utvrđivanju činjenica ali i provjeri navoda iznijetih putem medija, dodaju iz policije.

"Policija će, kao i u svakom drugom slučaju, preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", zaključuju iz Uprave policije.

Bonus video: