Pritvor Šukoviću do 30 dana: Osumnjičen da je pomagao ubici Klikovca

"Nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici okrivljenom M.S. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st 2 KZCG i krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 144 u vezi člana 23 KZCG"

14127 pregleda 4 komentar(a)
Sa mjesta ubistva Klikovca, Foto: Savo Prelević
Sa mjesta ubistva Klikovca, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2020. 16:25h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Marku Šukoviću (29), osumnjičenom za pomaganje u ubistvu Podgoričanina Saše Klikovca (38).

To je "Vijestima saopštila" portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

"Nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici okrivljenom M.S. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st 2 KZCG i krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 144 u vezi člana 23 KZCG", kazala je Muzurović.

Šuković je uhapšen u četvrtak zbog sumnje da je vozio ubicu Klikovca 18. jula.

U kući osumnjičenog za ubistvo Klikovca, policija je pronašla arsenal oružja - pištolj, mitraljez, bombe, municiju, čaure...

Navodnog ubicu Klikovca koji je u bjekstvu, a čiji je identitet poznat “Vijestima”, odao je DNK trag iz “golfa” ostavljenog na Radovču, nedaleko od kuće u kojoj je i pronađeno oružje, tvrde sagovornici “Vijesti” iz vrha Uprave policije.

Klikovac je ubijen 18. jula u Zeti, u naselju Cijevna, ispred porodičnog restorana “Kod Crnogorca”.

Do osumnjičenog za ubistvo i njegovog navodnog saučesnika inspektore su odveli tragovi pronađeni u srijedu u “golfu”, za koji inspektori vjeruju da je korišćen u ubistvu.

Automobil nije zapaljen nakon zločina i u njemu su istražitelji navodno pronašli DNK tragove ubice i njegovog saučesnika Šukovića.

U istrazi ubistva, završenoj navodno za nepunih pet dana, inspektorima su pomogli snimci nadzornih kamera sa objekata u blizini restorana ispred kojeg je Klikovac ubijen, ali i sa tog ugostiteljskog objekta.

“Vijestima” je rečeno da je Šuković uhapšen pet dana nakon ubistva i dan nakon što je policija pronašla automobil kojim je, kako sumnjaju, ubicu dovezao nadomak kuće Klikovca, a potom i odvezao nakon likvidacije.

Inspektori su navodno utvrdili da je Šuković pretprošle subote, u 9.50 sati, do Cijevne dovezao godinu starijeg Podgoričanina, koji je u Klikovca ispalio najmanje pet hitaca.

Povezani članci

27. Jul 2020.

Arsenal oružja u "kući ubice" Saše Klikovca

Bonus video: