Stanišić i Bulatović na optuženičkoj klupi: Osumjičeni za pokušaj ubistva Krstovića

U automobil Krstovića - 28. januara u Zeti, ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom tijelu

36152 pregleda 20 reakcija 8 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić

Specijalni tužilac Saša Čađenović napisao je i dostavio podgoričkom Višem sudu optužnicu za pokušaj ubistva Igora Krstovića.

Prema informacijama Vijesti, na spisku optuženih su Dragiša Bulatović i Vidoje Stanišić, ali ne Radoslav Gile Stanišić koji je na početku istrage takođe bio u fokusu policije.

Vrhovni sud ranije je do 15. avgusta produžio pritvor Bulatoviću, a to je učinjeno i u slučaju drugooptuženog, navodnog člana zagoričke kriminalne grupe.

Oba se terete da su počili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

U rješenju suda navodi se da je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

“Pritvor je produžen za tri mjeseca, jer je to neophodno da bi se ovako složena istraga mogla okončati i pribaviti svi neophodni dokazi koji će poslužiti tužilaštvu da donese odluku o daljem toku postupka”, piše u rješenju.

Iz Vrhovnog suda podsjećaju da je naredbom Specijalnog državnog tužilaštva određeno sprovođenje istrage protiv Bulatovića i Stanišića...

U automobil Krstovića - 28. januara u Zeti, ispaljeno je 26 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom tijelu.

Nakon pucnjave, operisan je u Kliničkom centru.

Istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni “golf” koji je, ustanovili su policajci, korišćen u napadu...

Pronađena je i automatska puška “M70” iz koje je pucano...

“Iz tragova pronađenih na mjestu gdje je zapaljeno vozilo iz koga su ispaljeni projektili na oštećenog Igora Krstovića, posebno iz biološkog materijala iz kog je vještečenjem utvrđeno da pripada okrivljenom D. B. i V. S. proizlazi osnovana sumnja da su ovi okrivljeni dana 28. 1. 2020. godine učestvovali u izvršenju krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu I. K. Iz materijalnih tragova pronađenih na mjestu gdje je pokušano lišenje života I. K., a koji su konstatovani zapisnikom o uviđaju i fotodokumentovani, te i iz iskaza oštećenog I. K. proizlazi da su u izvršenju krivičnog djela pokušaj ubistva na njegovu štetu neposredno učestvovala bar dva, za sada NN lica, od kojih je jedno upravljalo vozilom, a drugo tokom mimoilaženja sa njegovim vozilom sa zadnjeg sjedišta ispaljivalo projektile prema njemu iz automatske puške”, navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Podsjećaju da je Bulatović osuđivan za krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Imajući u vidu da je ubistvo oštečenog I. K. pokušano iz automatskog oružja i da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni D. B. član kriminalne organizacije čiji je plan vršenje ovakvih teških krivičnih djela, po ocjeni Vrhovnog suda ukazuje na osnovanost predloga Specijalnog tužilaštva da se ovom okrivljenom produži pritvor”, navodi se u dokumentu suda.

Te činjenice, piše u dokumentu, upućuju na zaključak da je izvršenje tog krivičnog djela rezultat djelovanja kriminalne organizacije.

“Koja je očigledno osnovana radi vršenja ovako teških krivičnih djela, a čiji organizator je za sada nepoznat”, navodi se u tekstu...

Bonus video: