Zadržavanje do 72 sata osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti zaposlenih u "Vijestima"

Iz policije saopšteno da je utvrđeno da se događaj ne može dovesti u vezu sa srodnicima T.J. - književnikom B.J. i novinarom V.J.

25801 pregleda 72 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mojkovčanin T.J. (45) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu zaposlenih u redakciji i portalu "Vijesti".

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njemu je tužilac odredio zadržavanje do 72 sata.

On je u petak, u više telefonskih poziva uznemiravao, prijetio i upućivao uvrede zaposlenima u redakciji "Vijesti".

"Centru bezbjednosti Podgorica podnio je prijavu S.N., zaposleni u jednoj novinskoj redakciji u ovom gradu, protiv nepoznatog lica koje je uznemiravalo, prijetilo i upućivalo uvrede njemu i još jednoj zaposlenoj, telefonskim putem na broj telefona koji je vlasništvo ove novinske redakcije. Policijski službenici su u Mojkovcu, po mjestu nadležnosti, a u dogovoru sa nadležnim tužiocem, postupili po ovoj prijavi i utvrdili da je broj sa kojeg su upućene prijetnje i uvrede u vlasništvu B.J., a da ga je ovom prilikom koristio T.J. (45) iz Mojkovca", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da su od T.J. prikupljena obavještenja na zapisnik u svojstvu građanina.

"Takođe, po naredbi nadležnog suda policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice, a kojom prilikom nije pronađeno ništa interesantno za službu. Upoznat je nadležni državni tužilac koji je naložio da mu se dostave spisi predmeta radi kvalifikacije krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je utvrđeno da se ovaj događaj ne može dovesti u vezu sa srodnicima T.J., književnikom B.J. i novinarom V.J.

Bonus video: