Vukčeviću pritvor do 30 dana

Vukčević, koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, tada je teško povrijeđen nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek "golfa VI"

17370 pregleda 2 komentar(a)
Vukčević juče nakon saslušanja, Foto: Savo Prelević
Vukčević juče nakon saslušanja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.10.2020. 13:50h

Sudija za istragu odredio je pritvor do 30 dana Gojku Vukčeviću (32), osumnjičenom za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Taj Podgoričanin uhapšen je juče, nakon što su policija i tužilaštvo utvrdili došli do saznanja pod kojim okolnostima je 24. avgusta u njegovom automobilu eksplodirala imrovizovana naprava.

Vukčević, koji važi za bezbjednosno interesantnu osobu, tada je teško povrijeđen nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek "golfa VI".

"Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je G.V. (32) izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je juče iz UP.

Vukčević je uhapšen nakon što je policija utvrdila da je krajem avgusta nestručnim rukovanjem aktivirao eksplozivnu napravu koju je prevozio svojim automobilom.

Tridesetdvogodišnjak je tada ostao bez ruke, a sumnjiče ga da je počinio krivično djelo - izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Pripadnici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su, policijsko-tužilačkim aktivnostima došli do saznanja pod kojim okolnostima se dogodila eksplozija u motornom vozilu 24. avgusta u podgoričkom naselju Zabjelo, rasvijetlili događaj i uhapsili osumnjičenog. Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je G.V. (32) izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštili su iz Uprave policije.

Objasnili su da su Vukčevića, koji je bezbjednosno interesantno lice, uhapsili prije dva dana, a juče uz krivičnu prijavu priveli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Policija ističe da je Vukčević u eksploziji u podgoričkom naselju Zabjelo teško povrijeđen, a njegovo vozilo u potpunosti uništeno od dejstva eksplozije. “Nakon sprovedenih uviđajnih radnji i forenzičkih vještačenja, policija je došla do dokaza da je uzrok eksplozije u vozilu, kojim je upravljao G.V, njegovo nestručno rukovanje sa improvizovanom eksplozivnom napravom visoke razorne moći, koju je tom prilikom prevozio”, pojašnjeno je iz UP.

Da je eksploziv aktiviran zbog nestručnog rukovanja “Vijestima” je nezvanično rečeno odmah nakon uviđaja.

Tada su objasnili da je improvizovana naprava eksplodirala kad je pokušao da je unese u gepek “golfa VI” registarskih oznaka PG-GH647.

Iz vrha Uprave policije tada su objasnili da su inspektori par sati nakon eksplozije priveli Vukčevićevog rođaka D.V. od kog je tridesetdvogodišnjak navodno preuzeo paklenu napravu.

“Vukčević se nalazio pored gepeka automobila, što ga je i spasilo težih posljedica”, rekao je tada sagovornik “Vijesti”.

Iz Uprave policije zvanično su juče saopštili da je Vukčević bezbjednosno interesantno lice.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ga dovodi u vezu sa zelenašenjem. Taj Vračanin početkom godine policiji je prijavio da je njemu nepoznata osoba došla ispred porodične kuće u zetskom selu Mahala i pokušala da ga ubije.

Tada je navodno inspektorima ispričao da je njegova majka izašla ispred kuće, kada je taj nepoznati muškarac od nje tražio da pozove sina.

Vukčević je izašao, a ovaj je uperio pištolj u njegovom pravcu, pištolj je navodno zakočio, a napadač pobjegao...

Bonus video: