Bulatović: Medenica nije imala pravo da me poziva i predlaže nezakonite ponude

Sudija je kazao da su netačne tvrdnje predsjednice Sudskog savjeta Vesne Simović Zvicer da predsjednica Vrhovnog suda nije tražila od njega da podnese ostavku

42006 pregleda 89 reakcija 30 komentar(a)
Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.10.2020. 22:21h

Sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulatović, saopštio je večeras da nisu tačne tvrdnje predsjednice Sudskog savjeta Vesne Simović Zvicer - da ga predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica nije pritiskala da podnese ostavku.

"Netačne su tvrdnje Vesne Simović Zvicer - da Medenica nije tražila da podnesem ostavku. Ovo zbog toga jer mi je ista rekla da javim svoju odluku do 21.09.2020 godine do 9 časova, kada počinje sjednica Sudskog savjeta. Dana 21.09.2020. sam pozvao Sudski savjet, a Vesna Aćimić mi je dala broj mobilnog telefona Zvicer. Da mi nije Medenica tražila ostavku - zašto bih ja pisao Zvicer", saopštio je Bulatović "Vijestima".

On je rekao da posjeduje i SMS prepisku između njega i Simović Zvicer.

"Zašto bih joj pisao, ako Medenica nije tražila moju ostavku", rekao je sudija.

Sudija Bulatović rekao je i da Medenica nije imala pravo da ga poziva i da mu predlaže nezakonite ponude: "Jer ni u jednom pozitvnom propisu ista nema ovlašćenja da me poziva sa direktnom ponudom, ako ne podnesem ostavku do ponedeljka do 21.09 do 9.00h da će pritužba biti objavljena kroz medije, a ako podnesem da neće".

On je rekao da je to - dobra ponuda, ali na pogrešnu adresu.

U prepisci, kako tvrdi, sa Simović Zvicer, a koju je dostavio Vijestima, on je pita da li je može pozvati, a nakon što mu ona odgovara da je zauzeta i sugeriše mu da napiše poruku, Bulatović šalje: "Povodom našeg sastanka od 17.09.2020. godine, obavještavam vas da neću podnijeti ostavku".

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović juče je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, NN osoba u Sudskom savjetu, ali i uredništva portala Aktuelno.me.

Bulatović je „Vijestima” ispričao da je u krivičnu prijavu protiv Vesne Medenice podnio zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo - prinuda, jer ga je uz prijetnje u njenoj kancelariji tjerala da podnese ostavku na mjesto sudije u Kotoru.

Bonus video: