Policija sprovela akciju "Autobus"

"Tokom realizacije akcije kontrolisano je 225 vozača i vozila navedene kategorije. Zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 57 vozača, dok je u skladu sa zakonom, zbog uočenih nedostataka, pet vozila isključeno iz saobraćaja i upućeno na kontrolni tehnički pregled"

7252 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U operativnoj akciji "Autobus" policija je kontrolisala 225 vozača i vozila navedene kategorije, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 57 vozača, dok je u skladu sa zakonom, zbog uočenih nedostataka, pet vozila isključeno iz saobraćaja i upućeno na kontrolni tehnički pregled

"Shodno planskim aktivnostima, saobraćajna policija je realizovala operativnu akciju „Autobus“. Cilj akcije je bio pojačana kontrola vozača i motornih vozila kojima se vrši javni prevoz putnika, sa posebnim akcentom na kontrolu autobusa i kombi vozila. Tokom realizacije akcije kontrolisano je 225 vozača i vozila navedene kategorije. Zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 57 vozača, dok je u skladu sa zakonom, zbog uočenih nedostataka, pet vozila isključeno iz saobraćaja i upućeno na kontrolni tehnički pregled. Policija će i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i kroz reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: