Izvinili se policajcima zbog prijetnji, kazali da su bili pod dejstvom alkohola

Tužiteljka donijela rješenje o zadržavanju do 72 sata, sa predlogom da se odredi pritvor

17805 pregleda 20 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fadil i Ferat Koljenović izvinili su se policajcima kojima su prijetili putem fejsbuka, napominjući da se ničega ne sjećaju, jer su bili pod dejstvom alkohola.

To su rekli na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu, gdje su privedeni zbog sumnje da su počinili krivična djela napad na služeno lice u vršenju službene dužnosti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Njihov branilac, advokat Damir Lekić, rekao je Vijestima da je tužiteljka Maja Janković nakon saslušanja donijela rješenje o zadržavanju do 72 sata, sa predlogom da im sudija za istragu odredi pritvor.

"Priznali su izvršenje djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Rekli su da su toga dana od oko 14, 15 časova počeli da konzumiraju alkohol, koji su pili čitavog dana. Rekli su da su pili rakiji i pivu, a da su pored toga istog dana kozumirali i određenu vrstu medicinske teraprije, zbog čega su u potpunosti izgubili kontrolu nad svojim postupcima i otud onakvo njihovo postupanje, kojeg se, nažalost, zbog konzumiranja više alkohola i medicinske terapije uopšte ne sjećaju", kazao je Lekić.

Dodao je da su njegovi branjenici tužiteljki rekli da "to nisi oni, već da je to njima učinio alkohol".

"On je iz njih govorio, a ne njihova svijest i pamet. Rekli su da nemaju nikakvog razloga za takvo postupanje, jer oštećene čak i ne poznaju. Ono što je posebno važno, je to da su se više puta izvinili, navodeci da hoće i žele da se izvinu ostećenima, ako oni budu htjeli da prihvate izvinienje. Rekli su da kad se udari na policiju, to znači da se udari na državu, a što nikako ne bi učinili", rekao je Lekić.

Advokat je istakao da su Koljenovići bili iskreni i da se vidjelo da se kaju.

"Znaju da je postupanje bilo nepromišljeno, iskreno se izvinjavaju, jer znaju da im alkohol, koji je isključivi krivac, očigledno ne godi i za njih čini jedino loše stvari, jer se ni jedan ni drugi nisu sjećali događaja, čak ni nakon što su gledali dokaze koji se nalaze naspram njih, a posebno video snimak", rekao je Lekić.

Bonus video: