Savović prijavio Katnića zbog "državnog udara"

"Vijesti" saznaju da je Savović, koji je u SDT-u od 2015. godine, dostavio optužbe na račun rada GST u postupcima prema bivšem generalu Žandarmerije Bratislavu Dikiću, koji je prvostepeno optužen za učestvovanje u "državnom udaru"

59588 pregleda 1246 reakcija 85 komentar(a)
Katnić, Foto: Zoran Đurić
Katnić, Foto: Zoran Đurić

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet nakon što im je Vrhovno državno tužilaštvo dostavilo krivičnu prijavu specijalnog tužioca Živka Savovića, koji je dostavio optužbe na rad GST Milivoja Katnića u predmetu "državni udar", kao i i protiv specijalnog tužioca Saše Čađenovića i sutkinje Suzane Mugoše.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je "Vijestima" da je predmet zadužio kolega iz SDT, te da je u radu.

"Iznenađen sam prijavom tužioca Savovića, ali neka se provjere svi navodi i donese odluka", rekao je Katnić.

On je pozvao da svi, koji imaju nešto protiv njegovog rada, ne čekaju "nego što prije da podnesu prijave"...

"Ohrabrujem da niko ne čeka, pozivam sve da to učine ako imaju saznanja. Naravno, snosiće i odgovornost za lažno prijavljivanje ukoliko se utvrdi da navodi nijesu tačni", naglasio je Katnić.

"Vijesti" saznaju da je Savović, koji je u SDT-u od 2015. godine, dostavio optužbe na račun rada GST u postupcima prema bivšem generalu Žandarmerije Bratislavu Dikiću, koji je prvostepeno optužen za učestvovanje u "državnom udaru".

Specijalni tužilac Savović, saopštio je Vijestima da je prijavu podnio i protiv specijalnog tužioca Saše Čađenovića i sutkinje Suzane Mugoše.

On je kazao da ne može davati izjavu povodom prijave i novinarku uputio na tužiteljku portparola SDT-a, Sanju Jovićević.

"Ne smijem da dajem izjave, pozovite portparola SDT, specijalnu tužiteljku Sanju Jovićević. Prijava je podnijeta Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu", rekao je Savović.

Pojasnio je da je prijavu podnio prije dva dana, a da je nezakonitosti na koje je ukazao prijavom otkrio radom na predmetu koji je zadužio 19 oktobra. 2020. godine.

Prema saznanjima Vijesti, u pitanju je rad po krivičnoj prijavi koju su podnijeli lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević podnijeli su krivičnu prijavu protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saša Čađenovića, vd vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i Sudskog vijeća.

Kako je kazao Kneževič prijavu su podnijeli jer "nisu uradili ništa" nakon iskaza bivšeg komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić da su ga Katnića i Čađenovića tajno iz Spuža vodili na saslušanje da daje izjave.

Bonus video: