Odloženo suđenje u predmetu "Aerodromi Crne Gore"

"Glavni pretres je odložen za 14. 06., zbog procedure i rokova koje je potrebno ispoštovati radi dostavljanja poziva okrivljenom D.K. putem međunarodno pravne pomoći", rekla je Muzurović

7282 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Suđenje u predmetu "Aerodromi Crne Gore" protiv bivših rukovodilaca "Atlas banke" Duška Kneževića, Marka Nikolića i Dijane Zečević, te pravnog lica "Atlas banka", odloženo je u Višem sudu u Podgorici za 14. jun, kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

"Glavni pretres je odložen za 14. 06., zbog procedure i rokova koje je potrebno ispoštovati radi dostavljanja poziva okrivljenom D.K. putem međunarodno pravne pomoći", rekla je Muzurović.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je u optužnici podigla je optužnicu protiv bivših rukovodilaca "Atlas banke" Duška Kneževića, Marka Nikolića i Dijane Zečević, te pravnog lica "Atlas banka".

Okrivljeni su, prema optužnici, oštetili "Aerodrome Crne Gore" za tri miliona eura, a korist pribavili "Atlas banci" u istom iznosu, jer nijesu vratili depozit od tri miliona eura, nakon što je istekao rok oročenja.

Knežević i Nikolić terete se za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, dok se Zečević tereti za krivično djelo zloupotreba polažaja u privrednom poslovanju.

"Atlas banka" se kao pravno lice tereti za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

Bonus video: