Bez pritvora osumnjičenima za napad na Sadikovića

Omeroviću i Dizdareviću određena mjera nadzora, zabrana napuštanja objekta stanovanja bez odobrenja suda, kao i zabrana viđanja sa par preostalih svjedoka

29197 pregleda 1219 reakcija 111 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju odbio je predlog Osnovnog državnog tužilaštva za određivanje pritvora Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenima za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

Branilac Dizdarevića, advokat Kemal Čindrak, kazao je da su Omerović i Dizdarević pušteni nakon 72-časovnog zadržavanja, ali da im je određena mjera nadzora, zabrane napuštanja objekta stanovanja bez odobrenja suda, kao i zabrana viđanja sa par preostalih svjedoka.

"Ovo iz razloga jer je i sam predlog za određivanje pritvora bio donijet iz razloga uticaja na još par nesaslušanih svjedoka, iako je do sada saslušano sijaset svjedoka, uglavnom onih koji su uključeni u sam događaj", kazao je Čindrak.

Grupa građana organizovala je večeras protest zbog odluke tužilaštva da predloži određivanje pritvora Dizdareviću i Omeroviću. Nakon okupljanja ispred tužilaštva, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade suda. Protestom, na kojem se okupilo na desetine građana, prekršene su aktuelne protivepidemijske mjere.

Sadiković je napadnut 20. marta tokom "patriotskog" skupa u Bijelom Polju.

Bonus video: