Tužilac predložio pritvor za Dizdarevića i Omerovića

"Radi zaštite interesa i efikasnosti vođenja postupka, ne možemo Vam dati druge informacije, s tim da ćemo Vas o daljem postupanju u ovom predmetu, blagovremeno obavještavati putem saopštenja koja objavljujemo na sajtu ovog tužilaštva", napisala je portparolka ODT u Bijelom Polju, tužiteljka Danijela Đuković

17191 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Sadiković, Foto: Printscreen
Sadiković, Foto: Printscreen
Ažurirano: 23.03.2021. 17:02h

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju podnio je Osnovnom sudu u toj opštini predlog za određivanje pritvora Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21) kojima je ranije određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa, zbog sumnje da su napali novinara TV Vijesti Seada Sadikovića.

"Po navedenom predlogu odlučivaće sudija za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, o kojoj odluci će javnost biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz ODT Bijelo Polje.

Iz tog tužilaštva nijesu odgovorili "Vijestima" da li su pronašli i saslušali sve učesnike incidenta u kom je povrijeđen Sadiković.

Portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Danijela Đuković, kazala je da je izviđaj još nije završen.

"Radi zaštite interesa i efikasnosti vođenja postupka, ne možemo Vam dati druge informacije, s tim da ćemo Vas o daljem postupanju u ovom predmetu, blagovremeno obavještavati putem saopštenja koja objavljujemo na sajtu ovog tužilaštva", napisala je Đuković.

Ona nije odgovorila da li su otkriveni svi učesnici incidenta, ko su oni, koliko ih je i kakva je odluka donijeta u odnosu na njih.

Zbog napada na Sadikovića policija je procesuirala dvojicu Bjelopoljaca - Edina Dizdarevića (18) i Nermina Omerovića (21).

Nakon incidenta u kom je lakše povrijeđen, Sadiković je rekao da je napadača bilo makar pet ili šest.

On je povrijeđen tokom "patriotske" auto-kolone u Bijelom Polju, a prethodno su ga, tvrdi, učesnici psovali, pljuvali i vrijeđali.

Bonus video: