Produžen pritvor Šukoviću, osumnjičenom za napad na Kočana

Pritvor produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo

9122 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Do sada višestruko osuđivanom Dragutinu Šukoviću (55), produžen je pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, ukoliko ostane na slobodi, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici sudije portparola Ivane Becić. Šuković se sumnjiči da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinara Esada Kočana.

U obrazloženju rješenja suda se navodi da je Šuković višestruko osuđivan i to između ostalog više puta i zbog krivičnih djela protiv života i tijela. Osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti dana 27.03.2021. godine, proizilazi ne samo iz iskaza svjedoka oštećenog Esada Kočana, koji tvrdi da mu je tom prilikom okrivljeni uputio niz uvreda i prijetnji već i iz iskaza ostalih saslušanih svjedoka kao i nalaz i mišljenje vještaka psihijatra. Podsjećanja radi Šuković je ovim povodom lišen slobode dana 28.03.2021. godine, navodi se u saopštenju.

Punomoćnica Kočana, advokatica Maja Živković kazala je da je zadovoljna što je tužilaštvo u relativno kratkom vremenskom periodu sprovelo dokazne radnje i podnijelo optužni predlog Osnovnom sudu u Podgorici protiv okrivljenog D.Š, za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, a na štetu Esada Kočana, za koje djelo se može izreći novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine.

"Očekujemo da se u postupku utvrde sve činjenice i okolnosti od značaja za donošenje zakonite odluke", navela je Živković.

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) pruža pravnu pomoć kolegi Esadu Kočanu zahvaljujući projektu koji sprovodimo uz podršku European Endowment For Democracy.

Bonus video: