Osveta je motiv pokušaja ubistva?

Advokat Aleksandar Đurišić zatražio je juče da se pribavi pravosnažna presuda Višeg suda u Podgorici kojom je sin oštećenog, Savo Đurišić pravosnažno osuđen zbog krivičnog djela ubistvo

13886 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Vještak informacione struke Balša Savić izjasniće se o visini osobe sa snimka video nadzora, koji je pregledan u nastavku suđenja Daliboru Topljanoviću iz Zaječara, optuženom da je 10. septembra 2019. godine oko šest sati ujutro u Ulcinju pokušao da ubije Momčila Đurišića.

To rješenje donijelo je krivično vijeće kojim predsjedava sutkinja Vesna Kovačević, u podgoričkom Višem sudu.

Advokat Aleksandar Đurišić zatražio je juče da se pribavi pravosnažna presuda Višeg suda u Podgorici kojom je sin oštećenog, Savo Đurišić pravosnažno osuđen zbog krivičnog djela ubistvo.

“Smatramo da je ovaj pokušaj ubistva povezan sa tim događajem, odnosno da je naručen upravo zbog toga što je sin oštećenog počinio ubistvo”, naveo je advokat Đurišić.

Okrivljeni Topljanović je, prema navodima optužnice, počinio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Okrivljeni je ranije iznoseći odbranu pred sudom, izjavio da mu je to krivično djelo podmetnula policija u Ulcinju.

“Nemam nikakvog motiva da pucam. Ne poznajem čovjeka”, rekao je tada Topljanović u odbrani.

Momčilo Đurišić, kao svjedok - oštećeni, koji je ranjen u lijevo uho i rame, prepoznao je okrivljenog Topljanovića kao osobu koja je pucala na njega namjeravajući da ga ubije.

Naveo je, kako je kazao, kao mogućnost da je “ovaj mladić plaćen sa 30.000 eura” i da ga je neko sa Kosova unajmio kao osvetu.

“Da, to je on. Bio sam na prepoznavanje u policiji, i tada sam ga prepoznao. Nikada ga ranije nisam vidio. Ko zna zašto. Za pare. Moj sin je osuđen jer je ubio momka sa Kosova zbog djevojke. Ovo je otuda napravljeno. Dostina ljudi mi je reklo da je trebalo da dobije 30.000 eura da me ubije. Uzeo je 15.000 eura odmah, a zatim još kada izvrši. Ali ne želim da kažem ko mi je to rekao. Da sam znao, ja bih se branio”, ispričao je Đurišić.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. jun.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije saopštenim nakon ubistva, optuženi Zaječarac se mjesec dana krio u Ulcinju, prije nego su mu stavljene lisice na ruke.

Isti izvor tada je saopštio da je Topljanović je u taj primorski grad došao nekoliko dana prije nego je navodno pucao u šezdesetsedmogodišnjaka.

Policija je pokušavala da utvrdi ko ga je poslao u Ulcinj da ubije Đurišića.

Oštećeni je i tada u ulcinjskoj policiji prepoznao državljanina Srbije kao osobu koja je pucala u njega.

K. R.

Advokat Aleksandar Đurišić zatražio je juče da se pribavi pravosnažna presuda Višeg suda u Podgorici kojom je sin oštećenog, Savo Đurišić pravosnažno osuđen zbog krivičnog djela ubistvo. Rekao je da smatraju da su ta dva događaja povezana”...

Bonus video: