Tužilaštvo traži odobrenje za pretres svih hangara u Luci Bar

Rukovodilac ODT-a u Baru saopštio je "Vijestima" da je iz magacina nestalo 1.182 paketa cigareta marke "Marble", čija je nabavna vrijednost po kutiji 80 eura

31227 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Luka Bar, Foto: TV Vijesti
Luka Bar, Foto: TV Vijesti

Osnovno državno tužilaštvo u Baru uputilo je zahtjev nadležnom sudu za izdavanje naredbi za pretresanje svih hangara u carinskom terminalu Luke Bar nakon što je tokom vikenda nestao vrijedan tovar cigareta iz carinskog magacina u tom lučkom gradu.

Ukoliko sud odobri zahtjev tužilaštva uslijediće velika policijska operacija i pretresi svih carinskih skladišta u Luci Bar nakon čega će se precizno utvrditi koliko se i kakvih cigareta ali i kojih sve firmi nalazi u lučkim magacinima.

Uprava policije i tužilaštvo danima ispituju kako je iz hangara carinskog skladišta u Luci Bar, najvjerovatnije u petak veče, nestala veća količina cigareta, te ko je sve i sa kojim motivom, bio uključen u krađu vrijednog tovara.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić saopštio je "Vijestima" da je postupajuća tužiteljka uputila zahtjev sudu za izdavanje naredbi za pretresanje magacina u Luci Bar.

"Tužilac je izdao zahtjev za izuzimanje video nadzora, nalog da se izvrši popis robe u predmetnom hangaru, a takođe i uputio zahtjev sudu za izdavanje naredbi za pretresanje ostalih hangara - magacina u okviru Luke Bar", naveo je Đurišić.

Rukovodilac ODT-a u Baru saopštio je "Vijestima" da je iz magacina nestalo 1.182 paketa cigareta marke "Marble", čija je nabavna vrijednost po kutiji 80 eura.

Zbog krađe cigareta Uprava policije je krenula sa saslušanjima. Do sada su uzete izjave od vlasnika firmi firmi "Aurora" i "Atlant Mont" ali i još nekoliko osoba, koje su bile zadužene za čuvanje magacina.

Misteriozan nestanak cigareta iz carinskih skladišta otkriven je u subotu oko 11,30 časova kada je UP obavijestila ODT u Baru, koje je odmah formiralo predmet i pokrenulo izviđaj.

Prvi podaci iz istrage policije upućuju da je krađa organizovana veoma dobro te da je više osoba bilo uključeno u pljačku paketa cigareta.

Cigarete su iz hangara odvezene šleperom, nakon što su prethodno još uvijek nepoznate osobe, pokidale lance na carinskom magacinu.

Krađa 1.182 paketa cigareta uslijedila je nakon tvrdnji da se preko Luke Bar švercuju cigarete, zbog čega je nedavno policija izvršila pretrese u Luvi Bar. Vlada je, da bi zaustavila šverc cigareta, najavila da će zabraniti skladištenje cigareta u slobodnoj zoni Luke Bar.

Bonus video: