MUP: Odluku o ukidanju zabrane ulaska jedino mogao donijeti bivši menadžment policije

Iz MUP-a podsjetili da je UP do jula ove godine bila samostalni organ, kazali i da ne postoji pisani trag odluke o ukidanju zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću

31883 pregleda 117 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nije donio odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, niti je to bilo u nadležnosti tog organa.

To su poručili iz MUP-a, reagujući na tvrdnje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića na današnjoj pres konferenciji SDT-a i Uprave policije.

Pojasnili su da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli uraditi kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3.jula ove godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Takođe, podsjećamo da u tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti", zaključuje se u reagovanju MUP-a.