saslušani pred sudijom za istragu

Odbijen predlog za određivanje pritvora: Krstovićima zabranjeno da napuštaju mjesto stanovanja, oduzeti pasoši...

Budimir i Marina Krstović saslušani pred sudijom za istragu, gdje su ponovili da nemaju nikakve veze sa pronađenim kokainom

94667 pregleda 965 reakcija 283 komentar(a)
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković

Sudija za istragu Radomir Ivanović odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da se Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini odredi pritvor do 30 dana.

On im je nakon saslušanja, kako saznaje Televizija Vijesti, izrekao mjere zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni Krstovići su saslušani sinoć pred sudijom za istragu, gdje su ponovili da nemaju nikakve veze sa pronađenim kokainom.

Saslučanju osumnjičenih, pored tužiteljke Božović prisustvovali su i njihovi advokati Ivana Durković, Stefan Jovanović i Dragoljub Đukanović.

Televizija Vijesti saznaje da je osumnjičena Marina Krstović ispitivana na poligrafu, te da je isti prošla.

Marina Krstović
Marina Krstovićfoto: Luka Zeković

Prema istim informacijama TV Vijesti, njen otac nije ni poligrafski testiran.

Na ovakvu odluku sudije za istragu tužilaštvo ima pravo žalbe, pa će konačna odluka o tome da li će se Krstovići u daljem postupku braniti sa slobode ili ne, biti poznata najvjerovatnije u ponedjeljak.

Marina Krstović uhapšena je 26. avgusta, a njen otac Budimir dan kasnije zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina zaplijenjenog u zetskom selu Mojanovići.

U akciji koja je rezultirala istorijskom zapljenom kokaina učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), barskog i podgoričkog Centra bezbjednosti, Uprave prihoda i carina i Više tužilaštvo u Podgorici.

Inspektori u saradnji s međunarodnim partnerima utvrđuju gdje je kokain utovaren i ko je naručiocima iz Crne Gore spakovao skupocijeni bijeli prah s bananama.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova za ponedjeljak u 11 časova najavljena je konferencija za novinare povodom policijske akcije "187" u kojoj je zaplijenjen kokain.

Na konferenciji će se javnosti obratiti premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Najavljeno je da će konferenciji prisustvovati direktor Uprave policije, Zoran Brđanin i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.