Tužilaštvo će se žaliti na odluku sudije za istragu

Sudija za istragu Radomir Ivanović sinoć, nakon saslušanja, odbio predlog više državne tužiteljke Tanje Božović - da odredi pritvor do 30 dana osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina

30008 pregleda 334 reakcija 51 komentar(a)
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković
Budimir Krstović, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo će se žaliti na odluku sudije za istragu - da ne odredi pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), osumnjičenim za šverc 1.400 kilograma kokaina.

To je Vijestima odgovorila portparolka VDT Podgorica, viša tužiteljka Lepa Medenica.

Ona je istakla da će žalbu na odluku sudije VDT Podgorica izjaviti nakon što dobiju pisanu odluku podgoričkog Višeg suda.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici je juče donijelo naredbu za sprovođenje istrage protiv B.K. i M.K. zbog krivičnog djela neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, sa predlogom za određivanje pritvora, koja naredba sa predlogom za određivanje pritvora je dostavljena Višem sudu u Podgorici, sudiji za istragu, koji prijedlog je, a kako je tužilaštvo obavješteno, odbijen od strane suda, tako da će ovo tužilaštvo nakon dobijanja pismenog otpravka rješenja izjaviti žalbu u zakonom predviđenom roku", objasnila je tužiteljka Medenica.

Marina Krstović
Marina Krstovićfoto: Luka Zeković

Odluku da se Krstovići sa slobode brane optužbi donio je sudija za istragu Radomir Ivanović, koji je sinoć nakon saslušanja odbio predlog više državne tužiteljke Tanje Božović - da im odredi pritvor do 30 dana.

Prema informacijama Televizije Vijesti, Ivanović je Krstovićima izrekao mjere - zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su pred sudijom Ivanovićem ponovili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru u Mojanovićima.

Marina Krstović uhapšena je 26. avgusta, a njen otac Budimir dan kasnije. Lisice na ruke stavljene su im u akciji koja je rezultirala istorijskom zapljenom kokaina, a u kojoj su učestvovali službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), barskog i podgoričkog Centra bezbjednosti, Uprave prihoda i carina i Više tužilaštvo u Podgorici.

Bonus video: