Vasiljeviću određeno zadržavanje do 72 sata

Cetinjanin se tereti za krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti

35213 pregleda 85 reakcija 85 komentar(a)
Vasiljević, Foto: Screenshot
Vasiljević, Foto: Screenshot
Ažurirano: 17.09.2021. 15:53h

Cetinjaninu Milošu Vasiljeviću, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nakon saslušanja u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Prema istim informacijama Vasiljeviću je zadržavanje određeno zbog sumnje da bi ostankom na slobodi ponovio krivično djelo ili dovršio dijelo kojim prijeti.

On je uhapšen zbog sumnje da je 14. septembra na Cetinju izrekao teške uvrede i prijetnje na račun Abazovića.

Vasiljević je tog dana sa grupom građana bio ispred zgrade u kojoj se održvala sjednica Skupštine Prijestonice, a čiji su odbornici razmatrali inicijativu za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC).

Okupljeni su upućivali poruke Građanskom pokretu URA, nazivajući ga sramnim i izdajničkim, a vrijeđali su i odbornika te partije Slavka Jankovića.

Kamere su zabilježile kako jedan od njih, a kako je kasnije utvrđeno Vasiljević, upućuje prijetnje potpredsjedniku Vlade Crne Gore i lideru URE Dritanu Abazoviću kazavši da će ga, kada ga vidi, "objesiti za m****" i poručio "j**** li mu majku muslimansku".

Bonus video: