Podignuta optužnica protiv Slobodana Kašćelana i 13 okrivljenih

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bjekstvu

17630 pregleda 3 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Boris Pejović
Kašćelan, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužncu protiv Slobodana Kašćelana i još 13 okrivljenih, zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva, teško ubistvo putem pomaganja, nedozvoljneog držanja oružja i ekplozivnih materija.

"Vijestima" je Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici, potvrdila da je optužnica dostavljena tom sudu, te da će biti zakazano ročište na kojem če se raspraljati o optužnici.

Osim protiv Kašćelana, optužnica je podignuta i protiv M.R., V.V., D.P., K.M., Z.K., R.Z., R.Ž., M.V., D.K., S.J., Z.P., M.K. i A.D.

Kako su mediji objavili krajem aprila 2021. godine, u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšeni su Kašćelan (58), njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Oni su osumnjičeni da su, kao dio kriminalne grupe koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina Nikole Stanišića i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bjekstvu - Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića, koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević, je na konferenciji za medije kazao da su za odbjeglima raspisane nacionalne potjernice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna potjernica.

Bonus video: