Pekovića sumnjiče za dva ubistva i silovanja za vrijeme napada na selo Hum

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, je saopštila da državljanina Crne Gore sumnjiče da za vrijeme oružanog sukoba između Vojske Republike Srpske i Armije Republike Bosne i Hercegovine nije postupao u svakoj prilici čovječno i bez ikakve diskriminacije zasnovane na nacionalnom porijeklu, vjeri i ubjeđenju, već je vršio ubistva i silovanje civilnog bošnjačkog stanovništva

18650 pregleda 35 reakcija 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Slobodan Čurčić, koji se sada preziva Peković, osumnjičen je da je od juna do kraja septembra 1992. godine na području Foče ubio dva civila i učestvovao u silovanju žena bošnjačke nacionalnosti.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, juče je saopštila da tog državljanina Crne Gore sumnjiče da za vrijeme oružanog sukoba između Vojske Republike Srpske i Armije Republike Bosne i Hercegovine nije postupao u svakoj prilici čovječno i bez ikakve diskriminacije zasnovane na nacionalnom porijeklu, vjeri i ubjeđenju, već je vršio ubistva i silovanje civilnog bošnjačkog stanovništva.

Vijesti saznaju da ga sumnjiče da je za vrijeme napada na selo Hum u opštini Foča, pucajući iz vatrenog oružja ubio dvoje civila bošnjačke nacionalnosti.

Mediji su ranije objavili da Pekovića terete i da je skupa sa drugim osobama učestvovao u silovanju i seksualnom zlostavljanju žena i djevojaka bošnjačke nacionalnosti, te lično počinio silovanje jedne osobe.

Bonus video: