Hirurzi vadili heroin koji je Lutovac progutao

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Beranac je 20. maja 2021. godine, u mjestu Dapsiće u Beranama, neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu heroin i morfin

5131 pregleda 0 komentar(a)
Drogu izvadili ljekari Hitne pomoći u Opštoj bolnici (ilustracija) -, Foto: Shutterstock
Drogu izvadili ljekari Hitne pomoći u Opštoj bolnici (ilustracija) -, Foto: Shutterstock

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu protiv Veljka Lutovca (40) iz Berana, zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

To je Vijestima potvrđeno u tom sudu.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Beranac je 20. maja 2021. godine, u mjestu Dapsiće u Beranama, neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu heroin i morfin.

Kako piše, od te droge četiri zamotuljka sa neutvrđenom količinom heroina prodao je Erdanu i Rusmiru Nurkoviću, za iznos od 20 eura.

Dio od te količine, navodi se u tužilačkom aktu, Nurkovići su konzumirali, dok su preostali dio, u zamotuljku u količini 0,182 grama policajci pronašli u lijevom džepu jakne kod Erdana.

”U trenutku kada je naišla policija, okrivljeni je zamotuljak od plastičnih kesa, u kojima se nalazilo 25 manjih ručno pravljenih zamotuljaka, sa 3,649 grama heroina i morfijuma progutao. Droga je iz njegovih organa za varenje, prilikom hirurške intervencije, izvađena od strane ljekara Hitne pomoći u Opštoj bolnici u Beranama, 26. maja”, navodi se u optužnici Višeg državnog tužilaštva koju je potvrdio Viši sud.

Bonus video: