Lutovac u bijelom mantilu prodavao "bijelo"

Državna tužiteljka Tanja Nišavić u završnim riječima istakla je da je djelo činjenično dokazano i potkrijepljeno i priznanjem optuženog. Branilac okrivljenog, advokat Drago Konatar ukazao je na "krajnje pozitivno ranije držanje Lutovca, koji potiče iz ugledne porodice"

10597 pregleda 8 komentar(a)
Opšta bolnica u Beranama (ilustracija)
Opšta bolnica u Beranama (ilustracija)

Najiskrenije se kajem, priznajem da sam prodavao drogu i sugurno to više nikad u životu neću raditi, kazao je student treće godine Više medicinske škole u Beranama Bojan Lutovac.

To je rekao juče u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, Lutovac je 20. marta u Beranama neovlašćeno, radi prodaje, držao drogu kokain i konoplju.

Branilac okrivljenog, advokat Drago Konatar, istakao je da bi blaža kazna doprinijela da taj mladić sa životne prekretnice okrene u pozitivnom smjeru, umjesto da ide u pogrešnom pravcu”...

Svjedok Đorđe Obradović, čiji je iskaz pročitan, kazao je da je tog dana, nakon što ga je prethodno pozvao telefonom, stigao vozilom ispred beranske Opšte bolnice i od Lutovca “kupio kokain za iznos od 40 eura, nakon čega ga je presrelo desetak policajaca u civilu”, dok je svjedok Miljan Đukić, koji je bio u njegovom društvu, kazao da je “vidio Lutovca da ih čeka u bijelom mantilu”.

Riječi pokajanja Lutovac je ponovio i u završnim riječima, koje su juče takođe održane.

Državna tužiteljka Tanja Nišavić u završnim riječima istakla je da je djelo činjenično dokazano i potkrijepljeno i priznanjem optuženog.

”Na to upućuje i iskaz svjedoka Đorđa Obradovića koji je kazao da je od Lutovca kupio kokain za 40 eura, što je pregledom pronađeno kod okrivljenog, na šta upućuje i potvrda CB Berana o oduzimanju novca i droge”, kazala je Nišavić, predlažući kaznu u trajanju jedne godine, koja je “primjerena počinjenom djelu”.

Branilac okrivljenog, advokat Drago Konatar ukazao je na “krajnje pozitivno ranije držanje Lutovca, koji potiče iz ugledne porodice”.

”Optuženi je stekao zaposlenje u zdravstvenoj ustanovi i davao svoj doprinos u obavljanju teških zadataka s obzirom na zdravstveno stanje u posljednje dvije godine”, kazao je advokat.

Osvrćući se na dosadašnji život optuženog, advokat je istakao da bi blaža kazna doprinijela da ovaj mladić sa životne prekretnice okrene u pozitivnom smjeru, umjesto da ide u pogrešnom pravcu.

Tvrdi da ima prostora za ublažavanje, imajući u vidu sudsku praksu Višeg suda u Podgorici, gdje su brojne sudske presude u kojima se za stotine kilograma droge stavljene u promet, optuženi kažnjavaju sa po šest ili sedam mjeseci zatvora.

”Ili se čak zatvorska kazna mijenja za boravak u zatvorenom prostoru u prostorijama stanovanja”, kazao je Konatar.

Rekao je da smatra da bi se, imajući u vidu iskreno kajanje, i uslovnom kaznom postigla svrha kažnjavanja.

Presuda će biti izrečena sjutra.

Bonus video: