Pucnjava u Tivtu, uhapšene dvije osobe

Iz policije je saopšteno da je uviđajem pronađeno pet pištoljskih čaura, te da su konstatovana oštećenja na vozilu i na stambenoj zgradi

39043 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.11.2021. 17:55h

Tivćani Lazar Žarić (20) i Nikola Tešnjak (27) uhapšeni su zbog sumnje da su sinoć u Seljanovu upotrijebili vatreno oružje.

Iz Uprave policije je saopšteno da u pucnjavi nije bilo povrijeđenih, a da je pričinjena materijalna šteta na vozilu i stambenoj zgradi.

Kazali su da je slučaj prijavljen sinoć oko 22.30.

"Izlaskom na lice mjesta policija je zatekla tri osobe i to, bezbjednono interesantna lica D.J. (36), Ž.K. (46) i D.P. (38) koji su izjavili da je nepoznato lice u njihovom pravcu, u trenutku parkiranja vozila, ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja. Uviđajem je na licu mjesta pronađeno pet pištoljskih čaura, konstatovana su oštećenja na vozilu i na stambenoj zgradi", saopšteno je iz policije.

Rekli su da je kod L.Ž. pronađena dva pištolja i lovačka puška, a da je popolicija preduzetim aktivnostima došla do sumnje da se N.T. "može dovesti u vezu sa direktnim izvršenjem ovog krivičnog djela".

N.T. i L.Ž. su uhapšeni po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a na teret im se stavlja krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

O događaju je obaviješten i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji će se izjasniti o konačnoj kvalifikaciji događaja.

Bonus video: