Pejoviću zadržavanje do 72 sata

On pred tužiteljkom danas nije iznio odbranu, navodeći da je u teškom psiho-fizičkom stanju, rekao je "Vijestima" njegov branilac advokat Damir Lekić.

27132 pregleda 18 komentar(a)
Pejović, Foto: Luka Zeković
Pejović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2021. 16:02h

Nakon višećasovnog saslušanja, tužiteljka Snežana Šišević odredila je zadržavanje do 72 sata vlasniku firme "Montenegro prevoz Pejović" Danilu Pejoviću.

On pred tužiteljkom danas nije iznio odbranu, navodeći da je u teškom psiho-fizičkom stanju, rekao je "Vijestima" njegov branilac advokat Damir Lekić.

Kazao je i da je Pejović tužiteljki najavio da će narednih dana biti spreman da odgovori na sva njena pitanja.

Osnovna državna tužiteljka Snežana Šišević oko devet sati počela je saslušanje Danila Pejovića, osumnjičenog za utaju više od 1,3 miliona eura poreza i falsifikovanje isprave.

Prema saznanjima "Vijesti" krivična prijava protiv vlasnika firme "Montenegro prevoz Pejović" napisana je na više desetina strana.

On juče nakon hapšenja policijacima nije htio da daje izjavu, ali je rekao da će na sve eventualne nejasnoće odgovoriti pred tužiocem.

Danilo Pejović
foto: Luka Zeković

Pejoviću su lisice na ruke stavljene nakon višemjesečne istrage u kojoj pokušavaju da utvrde da li je neko iz bivšeg rukovodstva nekadašnje Poreske uprave nezakonito, preko fiktivnih faktura, omogućavao Pejoviću povrat više od milion eura poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Povezani članci

11. Novembar 2021.

Spremne lisice i za poreske inspektore?

Iz Uprave policije juče je saopšteno da Pejovića sumnjiče za utaju poreza i prevaru.

"Službenici podgoričke policije utvrdili da je osumnjičeni od 19. maja 2015. godine do 14. januara 2020. godine pravio lažne fakture više pravnih lica, sa kojima čak i nije bio u poslovnom odnosu, koje je upotrijebio kao prave, knjižeći ih na konto dobavljača u pravnom licu ‘Montenegro prevoz Pejović’ i dostavljao ih Poreskoj upravi sa drugim lažnim podacima i činjenicama koje su od uticaja za utvrđivanje poreske obaveze i na taj način ostvario pravo na povraćaj PDV-a u iznosu od 1.019.791 eura, koje je potom podigao u gotovini", saopštili su iz UP.

Bonus video: