Čađenović: Donijeta naredba o istrazi protiv šest osoba koje se sumnjiče za ubistvo Gazivode

"Prikupljenim dokazima do granica osnovane sumnje utvrđeno je da je M.N. izvršio teško ubistvo na štetu M.P. (Pero Muhadinović), a da je u tom dijelu kao saizvršilac učestvovao I.F.", rekao je Čađenović

23705 pregleda 6 komentar(a)
Čađenović, Foto: Savo Prelević
Čađenović, Foto: Savo Prelević

Zbog ubistva Gazivode i Muhadinovića SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Filipa Ivanovića, Bobana Sjekloće, Ilije Ivanovića, Ilije Milanovića, Nikole Martinovića i M.M.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je da postoji osnovana sumnja da su direktni izvršioci ubistva Gazivode Filip Ivanović i još jedna neidentifikovana osoba, a da su im u tome pomogli Sjekloća i Martinović.

Objasnio je da Martinovića sumnjiče da je izvršio teško ubistvo na štetu Muhadinovića:

"Uz upotrebu eksplozivne naprave velike razorne moći. Ono što daje posebno težak oblik ovom krivičnom djelu, je činjenica da je izvršenjem, odnosno lišenjem života M.P. ugroženi drugi ljudi, odnosno građani koji su se nalazili u neposrednoj blizini, pa je jedno maloljetno lice tom prilikom zadobilo povrede... Ova kriminalna organizacija je veoma opasna, djelovala je beskrupulozno, nisu vodili računa o životima građana i planirali su likvidaciju, ne samo ovih lica koje su lišili života, već i drugih lica", kazao je Čađenović.

On je istakao da postoji osnovana sumnja da je ta kriminalna organizacija planirala ubistvo oca pokojnog Andrije Gazivode, Vasa.

"I dok su u vožnji, da bi postigli što jači efekat, ne samo zbog lišenja života, nego i zbog javnosti, da ih dignu u vazduh u vožnji", rekao je on.

Kazao je da će SDT nastaviti postupanje u tom predmetu i otkriti sve ostale saučesnike i one koji su pomagali toj kriminalnoj grupi.

Bonus video: