UP: Član Mreže mladih PZP-a priveden zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kazala ranije danas da je Vukčević "doživio iživljavanje predstavnika interventne jedinice"

10942 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije oglasila se povodom postupanja policije prema članu Mreže mladih Pokreta za promjene, kao i povodom više tekstova i obraćanja u medijima o toj temi.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su 18. novembra lišili slobode D.V. (22) zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Biće izvršeno preispitivanje svih okolnosti ovog događaja što podrazumijeva i utvrđivanje činjenica i okolnosti od strane Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova", saopšteno je iz policije.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kazala je ranije danas da je član Mreže mladih PZP-a Danilo Vukčević "doživio iživljavanje predstavnika interventne jedinice".

Ona se zbog tog slučaja obratila otvorenim pismom potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu. Navela je da je Vukčević "upozorio tu gospodu na bahato i neprimjereno ponošanje i uvredljivi rečnik", da bi na kraju. "poslije torture u policijskom vozilu i privođenja" završio u Urgentnom centru.

U članu 11 Zakona o javnom redu i miru navodi se:

"Ko ometa ili omalovažava službeno lice državnog organa ili organizacije, ustanove ili drugog pravnog lica, koje na osnovu zakona vrši javna ovlašćenja u vezi sa vršenjem poslova iz njihove nadležnosti, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 500 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana."

"Lice koje prekršaj iz stava 1 ovog člana učini kao član grupe, kazniće se novčanom kaznom od 500 eura do 2.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana."

Bonus video: