Jašarović i Sujković priznali krivicu i kazali da se kaju

Okrivljeni priznali da su, ispod trafike, radi prodaje držali 14,277 grama heroina, 30,666 grama konoplje zapakovane u 12 ručno pravljenih zamotuljaka od plastične folije kao i 3,673 grama kokaina

9451 pregleda 4 komentar(a)
Jašarovića juče izvode iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković
Jašarovića juče izvode iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković

Beranci Nino Jašarović (30) i Kenan Sujković (27) priznali su da su u junu radi prodaje držali heroin, kokain i konoplju kao i vagu za precizno mjerenje. Sve je to bilo sakriveno ispod metalne trafike, ispred porodične kuće Sujkovića.

To su juče kazali u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim kao saizvršioci odgovaraju zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljeni su priznali da su, ispod trafike, radi prodaje držali 14,277 grama heroina, 30,666 grama konoplje zapakovane u 12 ručno pravljenih zamotuljaka od plastične folije kao i 3,673 grama kokaina.

Rekli su da se iskreno kaju zbog djela koja su počinili.

U završnim riječima, državni tužilac Vladan Đalović kazao je da je optužnica dokazana u potpunosti svim izvedenim dokazima kao i priznanjem okrivljenih.

Istakao je da je DNK vještačenjem utvrđeno da se na drogi nalazio biološki materijal obojice okrivljenih, što dodatno potvrđuje navode iz optužnice.

Njihov branilac, advokat Nikola Čukić rekao je da nije sporno da su Jašarović i Sujković priznali da su počinili djelo koje im je stavljeno na teret, već da je glavno pitanje - na koliko će im biti odmjerena kazna.

Istakao je da su Jašarović i Sujković priznali djelo i izrazili iskreno kajanje, što uz njihovo vladanje ukazuje da namjeravaju da u budućnosti budu društveno korisni članovi društva.

Bonus video: