Lukoviću pola godine za dva grama “trave”

Obrazlažući presudu, sudija Dragan Mrdak kazao je da pri izricanju kazne sud imao u vidu olakšavajuću okolnost - da je riječ o mladom neosuđivanom licu

5559 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock.com
Ilustracija, Foto: shutterstock.com

Plavljanin Dženan Luković (23), osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na pola godine zatvora zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, on je 27. januara 2021. godine, u Beranama, radi prodaje držao skoro dva grama marihuane.

To je ponovljeno suđenje, a ranija, ukinuta presuda istovjetna je novoj.

Obrazlažući presudu, sudija Dragan Mrdak kazao je da pri izricanju kazne sud imao u vidu olakšavajuću okolnost - da je riječ o mladom neosuđivanom licu.

”Nisam kupovao, pozajmljivao, prodavao niti nudio drogu, već je istu kod sebe držao Nemanja Spalević i tražim da me sud oslobodi od optužbe”, kazao je Luković juče, u završnim riječima.

Optuženi je ispričao da se sa dva druga odvezao do Berana gdje su dobili drogu od druga njihovog poznanika iz Plava. Rekao je da su ga u stanici policije udarali i prijetili da će mu napakovati ako sve ne prizna...

Spalević je ranije kazao da je drogu izbacio kroz šupljinu automobila iza suvozača, nakon što se uplašio kada je vidio policiju.

Bonus video: