Babović kazao da "travu" puši po predlogu doktora

Svjedok policijskog pretresa uhvaćen dok je izbacivao drogu iz vozila Nemanje Anđića

13668 pregleda 38 reakcija 3 komentar(a)
Svjedok Labudović (crna jakna), Babović i Anđić (u pozadini), Foto: Jadranka Ćetković
Svjedok Labudović (crna jakna), Babović i Anđić (u pozadini), Foto: Jadranka Ćetković

Beranac Vasilije Labudović kazao je da mu je Nemanja Anđić (35) tokom pretresa kuće rekao da izađe ispred i iz vozila izbaci crveni neseser, što je i uradio, ali da nije znao da je riječ o drogi.

Tako je svjedočio juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, odgovaraju Anđić i Željko Babović (36).

Prema navodima optužnice, okrivljeni Babović je 26.oktobra prošle godine, za neutvrđeni iznos okrivljenom Anđiću prodao opojnu drogu konoplju u količini 4,429 grama, upakovanu u devet ručno pravljenih zamotuljaka od plastične folije.

Anđić je drogu kupio radi dalje prodaje.

Babović nije priznao da je izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret, dok je Anđić jeste.

Babović je kazao da je Anđić, par dana prije nego što su mu pretresali kuću, dolazio do njega u autoservis i tražio da sjedne u vozilo i da pogleda “nešto” u desnim vratim suvozača.

”I ja sam pronašao neke zamotuljke, koje sam uzeo u ruke. Čini mi se da sam svaki otvorio, pomirisao i rekao da mi se čini da se radi o dobroj ‘travi’. Nemanja je znao da ja povremeno koristim konoplju i pretpostavljam da mi je zbog toga pokazao ovu robu”, kazao je Babović.

Objasnio je da konoplju koristi po predlogu jednog doktora u Americi, jer boluje od epilepsije i da misli da mu pomaže.

U vratima Anđića, dodao je, bilo je devet pakovanja.

Kazao je da je pakovanja odmotao, pogledao, a zatim vratio sadržaj u folije, kojima je bila obmotana, a potom sve u desna vrata.

Precizirao je da je Anđić te večeri “samo tražio da pogleda robu da li valja, da je vjerovatno namijenjena prodaji, dodajući da se pitao otkud mu roba kada zna da se on ne bavi time”.

Od Anđića je, kaže, čuo da su mu pretresali kuću i pronašli drogu.

”Nakon što sam izašao iz pritvora, viđao sam se sa Anđićem i rekao mu da je moj DNK nađen na tim folijama”, kazao je Babović.

Anđić je priznao da je izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, koje je pronađeno prilikom pretresa njegove kuće.

Drogu je, tvrdi, sasvim slučajno kupio od nekog tipa kog je upoznao u jednom podgoričkom kafiću, dok je sjedio sa drugom Petrom Camovićem.

”Taj čovjek mi je rekao da ima nešto da mi proda ispod cijene, jer mu treba novac. Mislim sam da je u pitanju neka puška, jer se bavim lovom. Kasnije mi je rekao da se radi o drogi, a pošto nigdje ne radim, osjetio sam priliku da nešto zaradim i tako sam je kupio. Devet zamotuljaka mi je dao za 10 eura. Nakon dva dana svratio sam kod druga Željka Babovića, da ga pitam za kvalitet droge”, kazao je Anđić.

On je do detalja ponovio istu priču kao i Babović, o tome šta se dešavalo u vozilu, nakon čega je u lijevim vratima ostavio drogu u kutiji prve pomoći.

Suđenje se nastavlja 6. aprila, kada se očekuju završne riječi.

Bonus video: