UP: Kod Beranca pronađen pištolj, pod dejstvom heroina pokušao da pobjegne policiji

"Kod D.C. (39) je pronađen pištolj marke CZ M57. Izvršeno je testiranje na prisustvo psihsoaktivnih suspstanci kojom prilikom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom heroina"

5510 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranski policajci u dvije odvojene aktivnosti pronašli su oružje u ilegalnom posjedu zbog čega će dvije osobe krivično odgovarati - D.C. (39) iz Berana i R.B. (36), saopšteno je iz Uprave policije.

"Beranska policija je u mjestu Budimlja zaustavila vozilo kojim je upravljao D.C. (39) iz Berana, koji se tom prilikom oglušio na radnje službenika policije i pokušao da se da u bjekstvo. On je lišen slobode, a kod njega je pronađen pištolj marke CZ M57. Izvršeno je testiranje na prisustvo psihsoaktivnih suspstanci kojom prilikom je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom heroina", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv D.C. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Osim toga, protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", piše u saopštenju.

Uprava policije navodi i da su pripadnici Centra bezbjednosti Berane takođe, sprovodeći aktivnosti na pronalaženju oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.B. (36).

"Tom prilikom je pronađena puška - karabin sa pet komada municije. Protiv R.B. je po nalogu državnog tužioca ponijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: