Drobnjak sklonio kontejner sa kokainom, pitao šta čini policija

Naredbom o sprovođenju istrage Drobnjaku se stavlja na teret da je postao pripadnik kriminalne organizacije, čiji cilj je bio vršenje neodređenog broja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

45713 pregleda 5 komentar(a)
Zaplijenjeni kokain, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeni kokain, Foto: Uprava policije

Špediter Đoko Drobnjak izdvojio je na posebno mjesto kontejner sa bananama među kojima je bio kokain u u carinskoj zoni Luke Bar, o tome je obavijestio organizatore i ostale pripadnike kriminalne organizacije, a kasnije se interesovao i da li i policija prisustvuje pregledu robe...

To se između ostalog navodi u spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), na osnovu kojih je sud tom okrivljenom produžio pritvor za još tri mjeseca.

On je uhapšen 13. januara u sklopu istrage krijumčarenja oko 500 kilograma kokaina, pronađenih u Luci Bar, a koji je u sklopu kontrolisane akcije nadležnih na kraju završio u magacinu kompanije Voli.

U tim dokumentima objašnjava se da Drobnjak manipulisao kontejnerima sa bananama u kojima je bio kokain, a sve u cilju izuzimanja droge ispod carinskog nadzora i dalje prodaje na tržištu Crne Gore i drugih evropskih zemalja.

Nakon izuzimanja kokaina iz kontejnera, navodi se u dokumentu, trebalo je da kontejner ponovo zapečate falsifikovanom plombom sa istim serijskim brojem, a u namjeri prikrivanja izvršenog krivičnog djela.

Naredbom o sprovođenju istrage Drobnjaku se stavlja na teret da je postao pripadnik kriminalne organizacije, čiji cilj je bio vršenje neodređenog broja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da je po dobijenim uputstvima i nalozima vršio manipulaciju kontejnera.

Bonus video: