Uhapšeni Vukotić, Mihailović, Rajković...

"Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada eura", saopšteno iz Uprave policije

203231 pregleda 158 komentar(a)
Vukotić, Foto: Boris Pejović
Vukotić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.07.2022. 17:04h

U istrazi poslovanja državne kompanije "13. jul Plantaže" uhapšeni su Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopšteno je da su bivši članovi Odbora direktora Plantaža uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz čl.272 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer su, kao članovi odbora direktora, donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul - Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a „OMP Engineering-u“ pribavljena korist", navodi se u saopštenju SDT-a.

Dodaje se da će osumnjičeni biti sprovedeni na salsušanje u Specijalno državno tužilaštvo, u zakonskom roku.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su njihovi službenici jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili šest bivših članova Odbora direktora "Plantaže".

"Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju", navodi se u saopštrenju UP.

Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su obavili pretrese na više lokacija u kojima je, kako se dodaje, oduzeto više desetina hiljada eura.

"Službenici Uprave policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje u Specijalno državno tužilaštvo, u zakonskom roku.

Vukotić je bivši predsjednik Odbora direktora Plantaža, profesor na Ekonomskom fakultetu i osnivač Univerziteta Donja Gorica.

Mihailović je takođe bio predsjednik Odbora direktora kompanije, a i profesor je na Ekonomskom fakultetu.

Rajković je bivši direktor Plantaža i član Odbora direktora Plantaža.

Perović je bivši član Odbora direktora Plantaža i nekadašnji direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.

Šahman je ranije bio u Odboru direktora ispred Zavoda za zapošljavanje.

Hajduković je bila dugogodišnja direktorica marketinga u ovoj državnoj kompaniji i bila je član Odbora direktora.

Bonus video: