Čoković optužen za prodaju droge sada pokojnoj maloljetnici

Vlasnika bjelopoljske diskoteke “Herc” terete da je prodao drogu sedamnaestogodišnjakinji koja je, kako se sumnja, preminula nakon osam mjeseci liječenja od predoziranja

17034 pregleda 12 komentar(a)
Čoković, Foto: Privatna arhiva
Čoković, Foto: Privatna arhiva

Bjelopoljac Vehbo Čoković optužen je da je prodavao drogu sada pokojnoj sedamnaestogodišnjakinji A.V.

Optužnicu protiv njega podigao je viši državni tužilac Slavenko Smolović, koji tereti vlasnika diskoteke “Herc” da je u periodu od 20. do 24. juna prošle godine, u bjelopoljskom naselju Rasovo, u prostoriji svog stambenog objekta, maloljetnici neovlašćeno prodao “Ksalol”.

”Jednu tabletu za iznos od 8 eura, druge dvije za neutvrđeni iznos.”

U optužnici piše da su službenici Uprave policije te tablete s liste opijata pronašli u kući koja je u vlasništvu Čokovićevog brata - C.Č. u kojoj je maloljetna A.V. stanovala:

”Sakrivenu u vlažnoj maramici, okačenoj u kesi na česmi u kuhinji, a jedan dio tablete u kupatilu, u WC šolji”.

Više tužilaštvo je o ovom slučaju formiralo predmet krajem juna prošle godine, kada je maloljetnica završila u bolnici.

Nakon njene smrti, naloženo je da se, za potrebe vještačenja, pribavi medicinska dokumentacija zdravstvenog stanja sedamnaestogodišnjakinje tokom njenog liječenja.

”Maloljetnica je zatečena 24. juna prošle godine bez svijesti, a nakon što joj je ukazana medicinska pomoć u bjelopoljskoj bolnici prevezena je u Klinički centar Crne Gore, a kako se sumnja A.V. je koristila opijate, usljed čega je izgubila svijest”, saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Prema tada objavljenim nezvaničnim informacijama, test na droge je pokazao da je A.V. koristila marihuanu i “benzodiazepines” (BZD).

Na osnovu prvih preduzetih radnji policija je utvrdila da je A.V. u Bijelom Polju boravila u iznajmljenom stanu kod drugarice, a prilikom uviđaja, u stanu gdje je pronađena, policajci su pronašli tablete “ksalol”.

Čoković je uhapšen u maju 2022. godine.

Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je bjelopoljsko Više tužilaštvo 19. marta naložilo ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje Cetinjanke, koja je preminula 18. februara, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Obdukcija tijela, rezultati vještačenja medicinske dokumentacije zdravstvenog stanja preminule maloljetnice tokom liječenja, kao i listinzi njenih telefonskih poziva rezultirali su hapšenjem Čokovića.

Optužnica čeka na potvrđivanje Višeg suda.

Bonus video: