Belojević uhapšen pa pušten, Sekulović zadržan zbog pištolja i municije

Belojević je u kumovskim vezama sa Sekulovićem, a policija je pretresla njegovu porodičnu kuću na Zlatici

101416 pregleda 61 komentar(a)
Radonjić, Foto: Luka Zeković
Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2022. 14:45h

U akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) uhapšen je pa pušten Podgoričanin Vladimir Vlatko Belojević, zbog toga jer je imao česte sumnjive kontakte sa bivšim službenikom Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore Radomirom Sekulovićem.

Belojević je u kumovskim vezama sa Sekulovićem, a policija je pretresla njegovu porodičnu kuću na Zlatici.

Po nalogu SDT-a, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, priveli su i zadržali bivšeg službenika MVP-a Sekulovića.

Protiv Belojevića i Sekulovića podnijeta je krivična prijava ubog krivičnog djela "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija" iz člana 403 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" policija tokom pretersa Sekulovićeve i kuće Belojevića je pronašla pištolj i nekoliko komada municije.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić potvrdio je "Vijestima" da je policija nakon pretresa uhapsila dvije osobe i protiv njih podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Radonjić je naveo i da je na zahtjev SDT-a, podnijetog na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, policija izvršila pretres stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

Po nalogu SDT-a, policija je u četvrtak privela šest službenika ambasade Rusije i nekoliko državljana te zemlje su zbog toga jer su pod izviđajem Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a u akciji kojom koordinira Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Aktivnosti, kako navode nezvanični izvori, dio su šire akcije koju ANB sprovodi u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

Ministarstvo vanjskih poslova sinoć je potvrdilo da je šest službenika Ambasade Rusije proglašeno nepoželjnim u Crnoj Gori, jer su prekršili diplomatska pravila između dvije države, propisana Bečkom konvencijom.

Bonus video: