Knežević: Naoružaćemo se

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu napadnut juče na parkingu Aerodroma Podgorica

21548 pregleda 63 komentar(a)
Knežević sinoć ispred podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti, Foto: BORIS PEJOVIC
Knežević sinoć ispred podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti, Foto: BORIS PEJOVIC

Od večeras ćemo ja i moje obezbjeđenje da nosimo oružje jer se osjećamo ugroženo, poručio je nekoliko sati nakon što je napadnut na parkingu podgoričkog aerodroma predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević.

Nakon podnošenja prijave u podgoričkom centru bezbjednosti, on je ustvrdio da je atak na njega politički motivisan i da ni sa čim nije isprovocirao incident.

Knežević je verbalno napadnut oko 15 sati na podgoričkom Aerodormu, a fizički nasrtaj na tog poslanika, kako kaže, spriječio je njegov vozač.

Iz Uprave policije sinoć se nijesu zvanično oglasili povodom tog incidenta.

Prema nezvaničnim informacijama iz te institucije oni su saslušali sve učesnike incidenta.

Nakon što je u Odjeljenju bezbjednosti Podgorica dao izjavu, jedan od lidera Demokratskog fronta novinarima je rekao da je tražio da nosi oružje jer mu je ugrožena bezbjednost.

”Ali nadležni kažu da to nije moguće, jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ću od večeras i ja i obezbjeđenje da nosimo oružje jer se osjećamo ugroženo”, rekao Knežević.

Jedan od lidera Demokratskog fronta ispričao je i kako je došlo do napada, nakon što je u pratnji vozača i jednog člana obezbjeđenja došao na aerodrom da sačeka suprugu koja je doputovala iz Beograda.

”Na parkingu, dok sam sjedio u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu vidio nisam niti imao kontakt s njim, nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vrijeđa”, rekao je Knežević novinarima ispred OB Podgorica.

Dodao je da su njegov vozač i on procijenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen:

”Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio prijetnju - ‘Da je prava sreća što sam sam još uvijek živ, jer sam neprijatelj Crne Gore’ i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene i ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti”, naveo je Knežević.

Istakao je i da do juče nikada nije vidio momka koji ga je napao.

”Posebno želim da istaknem da ničim nisam isprovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbjegnem, jer je to verbalno vrijeđanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao”, dodao je Knežević.

Prema saznanjima “Vijesti” on je i inspektorima podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti rekao da ga je, njemu nepoznati muškarac vrijeđao i da je njegov vozač spriječio fizički napad.

Izvor “Vijesti” juče je, nakon incidenta, rekao da je Knežević vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Knežević je napadnut dan nakon što je zaprijetio savjetniku predsjednika Crne Gore Milanu Roćenu, bivšem visokom policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću i biznismenu Ranku Uboviću i njihovim porodicama da će “nekome biti tijesna Podogorica”, ako još jednom pomenu njegovu majku “u njihovim kvazimedijima”.

Knežević je najavio da će tužiti M-portal koji je objavio da ga je premijer Dritan Abazović upoznao sa tajnim dokumentima Agencije za nacionalnu bezbjednost i u čijem tekstu je navedeno da je “identifikovani saradnik strane službe”.

On je to nazvao gnusnom laži i Roćena, Lazovića i Ubovića nazvao vlasnicima M-portala. Najavio je i tužbu.

Poručivši da je u dosadašnjem političkom djelovanju navikao da prima udarce od političkih protivnika i od “kriminalno bezbjednosnog šljama, koji je umislio da je jači od države”...

Istakao je da nema namjeru da oprosti spominjanje njegove majke.

”Jer, ukoliko to još jednom učine, nekome od nas će biti tijesna Podgorica, i to nije prijetnja već obećanje. Jednom smo, kao porodica, oprostili hapšenje majke i demoliranje naše porodične kuće, ali sad treba dobro da znaju da više opraštanja nema. Moja majka nije javna ličnost, nikog nije ubila, ničiji leš nije spalila, niti ga je samljela, nije ukrala ništa od države, nema građevinsku mehanizaciju, ne švercuje drogu ni cigarete, niti ima dva miliona eura ušteđevine da mi plati kauciju ako budem uhapšen. A to što su djelovi tužilaštva i policije nesposobni i uplašeni da se uhvate u koštac sa kriminalnom i bezbjednosno-političkom hobotnicom, mene ne obavezuje da ćutim kao što to oni čine”, zaključio je Knežević.

Nakon Kneževićeve izjave, advokat Zoran Piperović saopštio je da Ubović i Lazović “apsolutno odbacuju bilo kakvu vezu sa portalom M, a time i sa uređivačkom politikom koju vode ljudi sa imenom i prezimenom”, te da pitaju kako su mogli da znaju da će izaći tekst u kom će biti pomenuta Kneževićeva majka.

U njegovom reagovanju piše i da njih dvojica “znaju da svako ko drži do sebe ne podržava da se u bilo kakvoj raspravi, bilo kojim povodom, pominju bilo čiji roditelji”. “Nije na odmet podsjetiti, i sjetiti se, u kakvom je kontekstu, na političkoj sceni Crne Gore bila pominjana, sada pokojna, majka Ranka Ubovića”.

On je najavio i da će Lazović i Ubović o Kneževićevim prijetnjama obavijestiti nadležno tužilaštvo.

Bonus video: