Sudiće im zbog šverca marihuane

Potvrđena optužnica podnijeta protiv dvojice Nikšićana koji su prevozili 290 kilograma droge u BiH

7498 pregleda 0 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava prihoda i carina
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava prihoda i carina

Nikšićanima M. N. (27) i M. V. sudiće se zbog šverca oko 290 kilograma marihuane, odlučio je Viši sud u Podgorici.

Vijeće tog suda rješenjem je potvrdilo optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koju potpisuje državna tužiteljka Tanja Božović.

Tim tužilačkim aktom predstavljeno je da je okrivljeni M. V., od kraja decembra 2021. do 4. januara naredne godine, na području opštine Nikšić, neovlašćeno radi prodaje držao 290.694,94 kilograma marihuane.

Prema optužnici, okrivljeni M. V. je krajem decembra 2021. godine sakrio oko 295 PVC pakovanja marihuane u posebno napravljenoj pregradi u plafonu hladnjače, priključene za teretnjak.

Dvadesetsedmogodišnjaka terete da je 4. januara 2022. hladnjačom pokušao da prošvercuje drogu preko granice sa Bosnom i Hercegovinom.

On je uhapšen tog dana, u jutarnjim satima, na izlazu iz carinskog područja na graničnom prelazu Vraćenovići, za upravljačem kamiona-hladnjače.

”Droga, koja u sebi sadrži tetrahidrokanabinol (THC) u koncentraciji iznad 0,2%, pronađena prilikom pretresa vozila, a zatim je od njega i oduzeta”, piše u optužnici.

Terete ih da su, kao saizvršioci, izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore u vezi sa članom 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Nakon hapšenja M. N. iz Uprave policije i Uprave prihoda i carina u zajedničkom saopštenju naspisali su da je droga pronađena detaljnom kontrolom - u krovu hladnjače, u specijalno napravljenom bunkeru.

Bonus video: