Otkucao ga novčanik ili Šćekić?

Optuženi za šverc droge negirali krivicu u bjelopoljskom Višem sudu

16533 pregleda 2 komentar(a)
Memić juče nakon suđenja, Foto: Jadranka Ćetković
Memić juče nakon suđenja, Foto: Jadranka Ćetković

Omer Memić (23) iz Prijepolja i Miloš Šćekić (43) iz Berana nisu priznali da su učestvovali u primopredaji oko 10 kilograma droge u septembru pretprošle godine.

Krivicu su negirali juče u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovaraju zbog kivičnog djela neovlašćene proizvodnja, držanja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema navodima optužnice, 24. septembra 2021. u opštini Bijelo Polje, Šćekić je za neutvrđeni iznos prodao Memiću konoplju u količini od 9.885,1 grama.

Na istom regionalnom putu, 22. jula 2015. godine, rođeni Omerov brat i višestruku povratnik zbog droge Enis Memić, s umišljajem je ubio saobraćajnog policajca Irfana Kujovića, na čiji znak da stane, nije s zaustavio.

U istom bjelopoljskom sudu on je zbog toga osuđen na 20 godina zatvora.

Prema saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, na licu mjesta u torbi u Vergaševićima pronađena su lična dokumenta Omera Memića, nakon čega je otkriven.

Šćekić je u sudnici ispričao da je tog dana došao na Slijepač most, da “sretnem jednu osobu sa ‘golfom 5’ i da pogledam neku robu za J. Lukača iz Ljubljane”, sa kojima je nekada radio oko prodaje vozila...

Tvrdi da nije znao o kakvoj robi je riječ, ali i da osoba koju je sreo nije bio Omer Memić.

”To lice mi je otvorilo gepek i kazalo da je unutra droga i da mogu da je kupim, ali to nisam učinio, već sam povukao rajsferšlus torbe”, kazao je Šćekić.

Po dolasku u Berane, objasnio je, stigla mu je SMS poruka od J. Lukača: “Brate, onaj čovjek je pao, da ga ti nisi namjestio”.

Memić, koji je nakon bjekstva ekstradiran pravosudnim organima Crne Gore, kazao je da u to vrijeme nije ni bio u Crnoj Gori već u Bosni i Hercegovini, dodajući da je od septembra 2021. do jula 2022. boravio u Njemačkoj.

Kazao je i da je novčanik sa dokumentima izgubio u jednoj diskoteci, što je prijavio policiji.

Droga je, prema optužnici, bila upakovana u deset pakovanja...

Pronašli su je službenici Uprave policije - Stanice granične policije, u putničkoj torbi, nakon što je istu tokom bjekstva od policijskih službenika, kako piše, odbacio Memić.

Suđenje je juče počelo iznova zbog izuzeća sudije Dragana Mrdaka, nakon što je predsjedniku Suda predao takav zahtjev. Ispostavilo se da je kao predsjednik vanpretresnog vijeća tog suda ukinuo pritvor Šćekiću, a nakon podizanja optužnice.

Predmet je tada dodijeljen u rad sudiji Ivanu Adamoviću.

Bonus video: