SD: Kažanegra da podnese ostavku ako nadležni utvrde da je napao mladiće

"Činjenica da, nakon događaja, mladići nijesu željeli da se pridruže gonjenju te da su, suprotno onome što govore snimci sa nadzornih kamera, tvrdili da su bili pijani i pali, samo govore o dozi straha koju oni, kao nacionalni Crnogorci, osjećaju u sopstvenoj državi", ističu iz SD-a

7368 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate su zatražile hitnu istragu povodom napada na dvojicu mladića u budvanskom hotelu “Mogren”, o kojem je, kako ukazuju, javnost saznala iz medija.

"Pogotovo ako uzmemo u obzir sumnje da ih je, bezbjednosno interesantno lice, inače odbornik DF-a u budvanskom parlamentu, napalo zbog toga što su podigli dva prsta. Ovi navodi bude sumnju da je, svakako nedopustiv napad, inspirisan nacionalnom i političkom mržnjom, što zahtijeva hitnu reakciju nadležnih i zaštitu žrtava koje su napadnute samo zato što se, u sred Crne Gore, izjašnjavaju kao Crnogorci", saopšteno je iz SD-a.

"Vijesti" su ranije danas objavile da je, prema navodima izvora iz policije, Mladen Kažanegra napao Stefana Pekovića (20) i Boža Brnovića (21), koji su bili u društvu sa majkama. Kažanegra se u policijskoj evidenciji vodi kao bezbjednosno interesantno lice, a u obračunu su mu navodno pomogli i prijatelji. Peković i Brnović su, ipak, ljekarima kazali da su povrede dobili jer su bili pijani i pali.

"Činjenica da, nakon događaja, mladići nijesu željeli da se pridruže gonjenju te da su, suprotno onome što govore snimci sa nadzornih kamera, tvrdili da su bili pijani i pali, samo govore o dozi straha koju oni, kao nacionalni Crnogorci, osjećaju u sopstvenoj državi. Ukoliko se, s druge strane, ove sumnje ispostave kao tačne, najmanje što je za očekivati jeste da Mladen Kažanegra, odbornik DF-a u Budvi, podnese ostavku na tu funkciju", zaključuju iz SD-a.

Bonus video: