Mikijelj: Napor da državi vratimo otete resurse rezultirao formiranim predmetom u SDT-u

Direktor Morskog dobra je upitao i šta je nagrada nakon što dvije godine "vode borbu da kriminalne ugovore stave van snage"

31090 pregleda 69 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Napor i rad da vratimo državi otete resurse vrijedne na desetine miliona eura rezultirali su time da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formira predmet povodom kupovine trajekta "30. avgust", kazao je direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj.

Mikijelj se oglasio nakon informacije da je SDT samoinicijativno formirao predmet kako bi provjerili sve činjenice oko kupovine tog plovila.

"Ako se pitate, kako to, da u protekle dvije i po godine, nakon promjene režima, nije urađeno gotovo ništa, na reviziji poslova štetnih po državu, evo odgovora", napisao je on na svom Fejsbuk nalogu.

Mikijelj je upitao i šta je nagrada nakon što dvije godine "vode borbu da kriminalne ugovore stave van snage".

"Na svaki korak suočavali smo se sa opstrukcijama i prijetnjama, uložili ogroman napor i rad da vratimo državi otete resurse vrijedne na desetine miliona eura i šta je nagrada? Dvadeset dana konstantnog blaćenja i provlačenja imena i prezimena u negativnom kontekstu u medijima, ugrožena bezbjednost i formiran predmet u SDT-u", naveo je on.

Mikijelj se zahvalio SDT-u na tom činu i poručio da uvjek treba utvrditi istinu.

"Valjda se neko sjeti nakon izviđaja i da se izvini, možda smo toliko zaslužili", kazao je on.