Akcija SPO: Uhapšeno sedam osoba zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge

U toku je akcija službenika SPO, koji sa odobrenim nalozima sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresaju stanove i kuće uhapšenih u Baru i Podgorici

138201 pregleda 41 reakcija 43 komentar(a)
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Luka Zeković
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2023. 17:45h

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili su jutros Barane Milana Jankovića, Milana Milovića, Tonija Junčaja i Alena Đolevića iz Tuzi i Podgoričane Filipa Krstonijevića i Spasoja Zlatičanina zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge od Albanije, preko Crne Gore i dalje ka Bosni i Hercegovini.

U akciji policije uhapšen je i Slađan Đinović iz Golubovaca.

Hapšenja su izvršena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Privođenje jednog od osumnjičenih
Privođenje jednog od osumnjičenihfoto: Luka Zeković

U toku je akcija službenika SPO, koji sa odobrenim nalozima sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresaju stanove i kuće uhapšenih u Baru i Podgorici.

Tokom dana osumnjičeni će biti privođeni u zgradu SPO, a potom i u Specijalno državno tužilaštvo.

Portaparol i tužilac SDT Vukas Radonjić kazao je "Vijestima" da je protiv još četiri osobe podnijeta krivična prijava zbog stvaranja kriminalne organizacije.

"Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode M.J.,T.J.,S.Dj.,S.Z.,A.Dj.,F.K. i M.M.,B, i protiv njih,ali i protiv D.V,A.Lj. i N.P.,koji su u zatvoru u Crnoj Gori ili inostranstvu, i B.V.,koji nije dostupan državnim organima, podnijelo krivičnu prijavu za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", saopštio je Radonjić.

On je dodao da su prethodno prikupljeni dokazi iz kojih proizilaze osnovi simnje da su M.J. i T.J., u 2021. i 2022.godini,stvorili kriminalnu organizaciju, koja je imala za cilj krijumčarenje opojnih droga, na teritoriji Crne Gore, Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije, a čiji pripadnici su postali ostala lica lišena slobode i druga, zasad nepoznata lica.

"Lica lišena slobode će biti saslušana kao osumnjičena u zakonskom roku", rekao je Radonjić.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su službenici SPO zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droga danas, po nalogu SDT, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, Odjeljenja bezbjednosti Bar i Posebne jedinice policije, uhapsili sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stavranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"U toku su pretresi na više lokacija u više gradova u Crnoj Gori. Slobode su lišeni: M.J. iz Bara, M.M. iz Bara, T.J. iz Tuzi, A.Đ. iz Tuzi, S.Đ. iz Golubovaca, S.Z. iz Podgorice i F.K. iz Podgorice", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: