Bar: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja kokaina, druga će prekršajno odgovarati zbog marihuane

O događajima je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici

5953 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Baru je sinoć jedna osoba uhapšena zbog sumnje da je kod nje pronađen kokain, dok će protiv druge biti podnešena krivična prijava zbog posjedovanja biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Sinoć je barska policija u jednom ugostiteljskom objektu u Sutomoru izvršila kontrolu V.V. (21) iz Bara, kod kojeg je pronađeno osam pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain", navodi se u saopštenju.

Iz UP su istakli da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, te da je on naložio da se V.V. liši slobode "zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga."

"Osim toga, policija je prilikom kontrole na šetalištu u Šušnju kod S.H. (24) iz Bosne i Hercegovine pronašla i oduzela biljnu materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuna i dvije tablete", dodaje se.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama S.H. ne stiču elementi bića krivičnog djela. Protiv nje će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: