Uhapšen Nikola Mrkić

Nikola je brat Aleksandra Mrkića, koji je trenutno van Crne Gore, a kojeg policija takođe potražuje. Obavljen je pretres stana, u kojem nije nađeno ništa, kazao je punomoćnik Mrkića, advokat Vuk Jaredić

83461 pregleda 147 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.07.2023. 15:14h

Nikola Mrkić uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčerenje.

Nikola je brat Aleksandra Mrkića, koji je trenutno van Crne Gore, a kojeg policija takođe potražuje.

Specijalno policijsko odjeljenje je u istoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Europolom uhapsilo Veselina Veljovića.

"U toku su pretresi na 11 lokacija širom Crne Gore, a cijelokupna akcija je sprovedena uz podršku Protivterorističke jedinice Uprave policije", navodi se u saopštenju policije.

Punomoćnik Aleksandra i Nikole Mrkića, advokat Vuk Jaredić kazao je "Vijestima" da je Nikola Mrkić bio na odmoru, da ga je pozvala policija, nakon čega je došao sa suprugom i otvorio stan. Obavljen je pretres, u kojem nije nađeno ništa, kazao je Jaredić.

Advokat je ranije "Vijestima" rekao da se Nikola i Aleksandar ne traže od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ili Uprave policije.

"Gospodin Nikola Mrkić je u kontaktu sa predstavnicima Uprave policije i pruža punu saradnju", naveo je Jaredić.

Bonus video: