Volkov: Bašovići nisu u bjekstvu, nego odmaraju na primorju

Zastupnik osumnjičenih za utaju poreza tvrdi da su se njegovi klijenti odazvali nadležnima odmah nakon SMS poruke policijskog službenika

23648 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Volkov, Foto: Boris Pejović
Volkov, Foto: Boris Pejović

Mirsad i Denis Bašović nisu u bjekstvu, već na Crnogorskom primorju odmaraju sa svojim porodicama.

To je Vijestima saopštio njihov pravni zastupnik, advokat Mihailo Volkov, reagujući na zvanične informacije Uprave policije - da su njegovi klijenti u bjekstvu i da se terete za utaju poreza i doprinosa.

"Obraćam se javnosti u ime Mirsada i Denisa Bašovića, a u svojstvu njihovog advokata. Naime, u vašem mediju ste danas prenijeli informaciju da se moji vlastodavci nalaze u bjekstvu a da je drzavno tužilaštvo izdalo nalog za njihovo hapšenje. S tim u vezi, oštro demantujem te tvrdnje sa razloga što se isti nalaze sa svojim porodicama na odmoru na crnogorskom primorju. O potrebi da se jave nadležnim organima prvi put su upoznati danas putem SMS poruke od strane policijskog službenika, nakon čega su isti prekinuli svoje unaprijed isplanirane privatne planove i uputili se ka Upravi policije kako bi se odazvali njihovom pozivu. Više je nego jasno da se radi o lako dostupnim licima koja nijesu bila u bjekstvu, a dodatno i sa razloga jer nemaju razloga za bjekstvo. Dovoljna je bila jedna SMS poruka da se isti odazovu pozivu. Međutim, ovakvim postupanjem, a pri činjenici da su u medijima navedena njihova puna imena i prezimena a koja su dovedena u vezu sa navodnom nedostupnošću nadležnim organima mojim vlastodavcima je pričinjena šteta. Prije svega sa razloga što se stvara privid o njihovoj nedustupnosti što može biti od uticaja u narednoj fazi postupka, kao i što im se nanosi lična i profesionalna šteta. Nakon konsultacija sa mojim vlastodavcima, razmotricu opciju podnošenja tužbe zbog ovakvog postupanja", naveo je advokat Volkov.

Bonus video: